Schaap……

Na het droevige verhaal van het vorige stukje moet ik nu even iets leukers kwijt. Mijn man kwam vanmiddag namelijk thuis met een leuk mopje, dat ie gehoord had. Dat ging zo…..

“Twee meisjes gingen op vakantie naar Schotland en één van de twee had, voordat ze op pad gingen, haar blonde haar rood geverfd. Nou, die meiden wandelden dus gezellig door Schotland en kwamen op ’n dag een schaapherder tegen met een flinke kudde. De roodharige vroeg aan de man: “Als ik nou raad uit hoeveel schapen jouw kudde bestaat, mag ik er dan een uitzoeken?” “Dat is goed”, zei de herder. “Dan denk ik…..tweehonderdzevenentachtig!”, zei het meisje. “Hoe bestáát het!” riep de Schot “Je raadt ’t precies!” Hij kwam z’n belofte na en zij zocht er een uit.

“Nu wil ik ook een weddenschap om ‘m weer terug te krijgen”, zei de herder. “Als ik raad welke kleur jouw haar oorspronkelijk heeft.” “Da’s goed”, zei ze. “Blónd!”, zei de man “en mag ik nou m’n hond terug…..?”

4 reacties op “Schaap……

 1. Jenni

  mei 12, 2011 at 12:36pm

  En dan schrijf je als blondje natuurlijk “inteligentie” i.p.v. intelligentie (buiten alle andere taalkundige fouten die ik niet zie…)

 2. els

  mei 13, 2011 at 12:52pm

  Even ’n vraagje, Jenni: Ben je soms blond? ’n Intelligent blondje, dat was mij natuurlijk allang duidelijk, maar je hébt blondjes……én bruinen, rooien, grijzen, zwarten…….

 3. Jenni

  mei 13, 2011 at 5:48pm

  Sorry Els, ik had een reactie geschreven op jouw blogsel maar daarin maakte ik een typ/taalfout en dat zag ik net op het moment dat ik “plaatsen” aanklikte. Ik wilde dus even laten zien dat ik best wist dat je inteLLigentie hoort te schrijven en stuurde er gauw nog een reactie achteraan….na plaatsing zag ik dat mijn eerste reactie (met typfout)helemaal niet geplaatst was. Toen ik daar weer een reactie op wilde plaatsen omdat mijn reactie nu weer nergens op sloeg (snap je het nog???) werd ook die weer niet geplaatst en gaf ik de moed op…..Nu maar hopen dat deze verklaring wel geplaatst wordt en niet ergen is de wondere wereld van het www blijft hangen 😉 Ik ben trouwens sinds kort wel blond 🙂 (om m’n haarkleur beter te laten matchen met m’n IQ)

 4. els

  mei 14, 2011 at 2:14am

  Volgens mij is de reactiebox blonder dan blond, want ik hoor vaker dat ie mensen niet onthoudt, reacties helemaal niet plaatst, zoals de jouwe dus en nog wel meer vreemds. Er moet een technisch persoon, die er verstand van heeft heel erg nodig naar kijken, maar de persoon die dat zou moeten zijn heeft ’t zo verhipte druk dat het er niet van komt. Maar ik houd moed. Maar het ligt dus niet aan jouw intelligente blonde hoofd, hoor!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)