Duel om de beker……..

In het gezelschap, dat hier vanavond bijeen zat om de finale KNVB-bekerwedstrijd te volgen, heerste verdeeldheid. Tenminste één zich behoorlijk opwindende Ajax-fan, de rest was min of meer voor Twente. Ik zeker. Maar er waren er ook, die alleen maar een leuke wedstrijd wilden zien en zich wijselijk niet uitspraken over voorkeuren. Zulke mensen zijn er ook.

Nou, een leuke spannende wedstrijd was het zeker, vond ik. Lekker tempo, de scheidsrechter was in orde wat z’n beslissingen betreft, vond ik dan, hoewel natuurlijk niet iedereen dat met me eens zal zijn. Dat is altijd zo als je met meerdere mensen kijkt. Maar mooie doelpunten ook, geen frommelgoals. Ik vind een hele voetbalwedstrijd wel eens lang duren, maar deze was, zelfs met de verlenging erbij, eigenlijk zó voorbij!

En geen wanklanken in De Kuip, maar wat ik dan weer niét snap is waarom er uit het Twentevak dan vuurwerk op het veld wordt gegooid. Dat je hier dan opmerkingen krijgt als: “Je kunt ’t wel merken: ze hebben daar ervaring met vuurwerk!”. Ja, dat is ’n wrang grapje, maar dóe het dan ook niet! Stom.

Nou, volgende week kan Ajax ’t nog eens proberen. In de Arena met hun eigen publiek. Dat zal moeilijker worden voor Twente, twaalfde man en zo. Hoewel, die gooien er in het spel wel wat vuurwerk tegenaan, daar ben ik zeker van. Hebben ze ervaring mee. Volgens Frank de Boer gaat het volgende week héél anders……De optimist!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)