Girorekening…..

Op de website van De Telegraaf staat het tragische ongeluk van de Belgische wielrenner Wouter Weylandt in de Giro d’Italia natuurlijk uitgebreid beschreven. Vreselijk als een sportman op zo’n manier om het leven komt.

Ik zit ook altijd met afgrijzen te kijken, hoor, als ze met ’n noodgang naar beneden komen bij zo’n afdaling. Ze kunnen dan wel een snelheid van honderd kilometer per uur halen, las ik. Er hoeft dan ook niks te gebeuren, hè! Want wat ís het nou, zo’n simpel fietsje? Steentje op de weg en je gaat onderuit en komt ellendig terecht. En dan die enge bochten! Niet normaal.

Je kunt uiteraard zo’n ongeluk “het risico van het vak” noemen en dat ís ’t natuurlijk ook, maar ja. Het blijft ongelooflijk triest.

Op die Telegraaf-websitepagina stonden onder het artikel een paar van die fietsgerelateerde Google-ads. In één ervan stond: “Nooit meer zadelpijn….!” Je kunt niet overal attent op zijn, maar ’n beetje navrant was die toch wel. Die slogan klópt zo afschuwelijk…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)