Consumeren…….

Een uitje voor de hele familie gisteren. We waren in Duiven naar Ikea en Makro. Voor de laatste heb je een pasje nodig om naar binnen te mogen. Je ziet het aan mij niet zo, maar ik ben “inkoopster” voor het bedrijf van mijn zoon. Dat is jaren geleden zo geregeld, hoewel ik het toen ook niet echt was, en dat is zo gebleven. En gelukkig staat er geen geboortedatum op dat pasje dus is het gewoon handig dat ik ‘m nog heb. Er zijn nog meer pasjes in de familie dus we mochten d’r allemaal in. En ik koop wel eens sokken voor mijn zoon dus ergens klopt het nog wel. Bovendien denk ik niet dat ze zich bij de Makro erg druk maken over de leeftijd van hun klanten. Kinderen mogen tegenwoordig ook mee naar binnen. ’n Pas is een pas. Even scannen, klaar, weer ’n klant.

Zo’n Makro is een ideale locatie. De mannen verdwijnen richting elektronica en andere techniek, de kinderen, die bij ons dus niet zo klein meer zijn, naar het speelgoed en de computergames en de vrouwen naar de kleding en de andere spullen die vrouwen interessant vinden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand zich verveelt tijdens het droogzwemmen en je bent zo’n beetje allemaal tegelijk uitgekeken. Dan wordt overlegd, wat er daadwerkelijk meegaat en voilá: iedereen tevreden.

Ook kom je vaak tot de ontdekking dat er spullen zijn die je voordeliger koopt op je eigen winkelcentrum. Daar heb je zo’n groothandel niet voor nodig. En de btw, die er overheen komt bij de kassa, daar moet je ook wel op letten.

Ikea is ook leuk voor de ideetjes en als je het nou over droogzwemmen hebt doe je dat daar met al je zwemdiploma’s. Ik hou erg van de Ikeastijl, maar er komt zoveel geknutsel aan te pas, hè? We zullen misschien nog wel es aan een andere tafel moeten, maar ach, dat komt nog wel . Of niet. Maar al die leuk ingerichte “kamers”, ik vind het enig om te bekijken.

Van dat gedrentel door van die toch wel grote gebouwen word je moe, dorstig en ’n beetje hongerig. De restaurants zaten nogal vol dus we besloten om naar de belendende McDonalds te gaan. Tot groot plezier van de jongste generatie. Het was van mij heel veel jaren geleden dat ik er was, meestal tijdens vakantieritten, maar er is nog niks veranderd. Er zit wat meer ‘gezonde’ sla tussen de broodjes, maar bestek hebben ze d’r nog steeds niet en er wordt nog steeds verwacht dat je een bakkes hebt van hier tot gunter om een hap te nemen van zo’n bigmouth. Ik kan dat niet en denk ook, dat ik er dan niet uitzie. Dus ik eet het broodje laag voor laag en met mijn tien geboden en dat ben ik ook niet gewend. Maar het smaakte best en ach, servetjes genoeg. Ook vind ik een kwart liter cola wel een beetje veel, maar daar heb ik de hele weg naar huis over kunnen doen, dat scheelt.

Nou, we hebben ons dus een middagje als echte Hollandse consumenten gedragen: veel kijken, niet zoveel kopen en eindigen bij McDonalds. Heel gezellig………!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)