Kijkdichtheid……

Onze oudste kleinzoon is een slimme jongen, maar tekenopdrachten op school vindt hij niet geweldig. Zijn betovergrootvader was kunstschilder, maar soms gaan er onderweg wel es wat genen verloren of die gaan gewoon een andere kant op in de familie. Dat kan zomaar gebeuren.

Hij kreeg van zijn meester de taak opgedragen om een sleutelgat te tekenen. En dan niet alleen dat gat, maar óók wat je daardoorheen allemaal zou kunnen zien. Hij dacht daar lang (nou ja, niet zo heel lang, denk ik) over na, maar de inspiratie wilde niet komen. Dat sleutelgat dat wou nog wel, maar die peepshow zag ie helemaal niet zitten. Hij kleurde het hele gat effen grijs.

Toen zijn onderwijzer dat zag, zei hij geërgerd: ” Maak dat maar over! Wat stelt dat nou helemaal voor, zeg!” “Tja”, zei Stijn “de sleutel zat er nog in!” Z’n meester kon er niet om lachen. Maar zijn moeder en oma vonden het briljant……..

*** Updeetje***: Toen mijn kloris het bovenstaande stukje las dacht hij dat hij een magiër was. Las hij “betover-grootvader” in plaats van “bet-overgrootvader” ! Een hele teleurstelling. Bovendien is ie heel slecht in schilderen……

1 reactie op “Kijkdichtheid……

  1. syb

    augustus 30, 2011 at 3:00pm

    ik snap niet waarom de meester er niet om kon lachen. ons kleinkind was op kamp, toen een vogel op het hoofd van de meester poepte.
    ons kleinkind zei tegen de meester, nu heeft u coupe de poep, hij kon er ook niet om lachen, saaie leraren

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)