Communicatiegestoord…..

Het kan heel vervelend zijn dat, als je even vlug iemand iets wilt mailen en je wéét dat hij een mailadres heeft, je dat adres niet even kunt opzoeken in een e-mailboek, vergelijkbaar met een telefoonboek. Maar dat is tegenwoordig meer een Gouden bedrijvenGids dan dat er gewone mensen in staan.

Ik heb ook al heel vaak gehad, dat ik mensen mailde van wie ik een adres dacht te hebben, en dat ik het mailtje terugkreeg met ’n heel verhaal dat het niet afgeleverd had kunnen worden. Is ie veranderd van adres. Stuur dan even een verhuiskaartje, zou ik zeggen.

Ik weet wel, dat door dat veranderde mailadres het samenstellen van zo’n opzoekboek onbegonnen werk is, maar ik vind het toch wel een lek in de communicatie. Ik ben te simpel, te ouderwets en bovendien te dom om er op ’n andere manier achter te komen.

“Dan bel je toch even om het te vragen? ” Ja, dan hoeft dat hele mailtje niet meer, dan heb ik ‘m toch aan de lijn. Lijn? Dat zég je toch niet meer! Nou ja.

Maar dan wil ik ‘m bellen, staat ie niet meer in het telefoonboek. Is hij ineens gesteld op z’n privacy. Hij heeft inmiddels ook geen landlijn meer en is alleen maar mobiel te bereiken. Dat nummer heb je natuurlijk helemáál niet. Bovendien, als je het wel had gehad: hij is nèt overgestapt en kon z’n oude nummer niet meenemen. Heeft wel een mooie nieuwe telefoon. Kan hij ook mee e-mailen, en mee SMS-en en mee Wordfeuden.

Nou ja, verder gaat het wel goed met mij, hoor……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)