Huiswerk……

Op het schoolplein van onze Beekbergse kleinkinderen stond in verband met de Kinderboekenweek een kraampje van de plaatselijke boekhandel. Met kinderboeken uiteraard. Onze kleinkinderen en ook hun moeders zijn lezers en dat vind ik leuk. Gistermiddag kwam mijn dochter me een daar gekocht boek brengen dat, hoewel ik uiteraard geen kind meer ben (hoewel…?), het allerleukste boek is, dat ik sinds jaren heb gezien. “Echt een boek voor jou!”, zei Ingrid. En ze heeft gelijk.

Het boek heet “Het Muizenhuis” en is ‘gemaakt’ door Karina Schaapman, over wie ik op Wikipedia zo het een en ander gelezen heb. Het is geen huis-tuin-keuken-mens, dat is zeker. Ik zei ‘gemaakt’ over dat boek, want aan het decor van haar boek heeft ze maar liefst drie jaar gewerkt. Het bijbehorende verhaal is ook erg leuk en gaat over Sam en Julia en dat zijn natuurlijk muizen.

Het muizenhuis, waar ze dus zo lang aan bezig is geweest, is vervaardigd van kartonnen dozen, die de ‘kamers’ vormen en die mij, poppenhuisliefhebber als ik ben, stil maken van bewondering. Zo minutieus bedacht en uitgewerkt tot in detail, gemaakt van allerlei oud materiaal, stofjes, kantjes, afval zelfs. Zo leuk, je raakt niet uitgekeken en ziet telkens weer iets nieuws.

De muisjes zelf zijn gebreid van grijze wol. Ze leven en wonen in dat huis met nog veel meer muizen, het is er eigenlijk hartstikke druk. Als je het boek ergens kunt bekijken, doe dat dan en als je je, net als ik, weer kind gaat voelen, koop het dan maar. Het is goed voor je. En voor je kinderen en/of kleinkinderen. Je kunt het voorlopig niet van me lenen…..

1 reactie op “Huiswerk……

  1. Micheline

    oktober 19, 2011 at 10:53pm

    Da’s wel een hele fijne boekhandel, daar in Beekbergen. Ik loop er graag even binnen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)