Besturingssysteem……

De naam van Apeldoorn wordt veranderd. Dat weet nog niemand, maar het kan gewoon niet uitblijven. De nieuwe naam wordt naar alle waarschijnlijkheid Griekendoorn. Of Apelgriek, dat kan ook. Onze stad heeft namelijk grote financiële problemen en heeft toezicht nodig van het Rijk.

De bestuurders hebben zich behoorlijk verrekend bij o.a. het grondbedrijf en er is ook qua bouwactiviteiten zo het een en ander niet doorgegaan. De gemeenteraad heeft dus gevraagd of er eens ’n beetje op ons bestuurscollege gelet kan worden door een hogere hand. En of degenen die in het verleden mede verantwoordelijk waren voor met name grondaankopen ook ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Dat gaat nu een commissie van onderzoek doen. Die gaat moeilijke vragen stellen. Ik zag gisteren een filmpje op Omroep Gelderland en de commissie ziet er indrukwekkend uit. Daar ga je als ondervraagde wel van stotteren. En of dat helpt? Ik zou het niet weten. Gebeurd is gebeurd, tekort is tekort en wat kost zo’n commissie dan weer niet, zeg.

Een financieel deskundige zei trouwens dat, als de stad uit de malaise wil komen, het de gewone burger aardig wat gaat kosten door de verhoging van allerlei belastingen, rechten en leges. En nou hebben we ook nog es helemaal geen burgemeester, och, och, wat móet er nou toch van ons terecht komen…….

4 reacties op “Besturingssysteem……

 1. Jenni

  november 10, 2011 at 1:26pm

  Ik trek wel een deken over m’n kop en wacht tot het over is…..

 2. Irene

  november 12, 2011 at 9:52pm

  Pfff, wij wonen in een land zonder regering, dat is best een jaartje vol te houden hoor, en anders vraag je toch gewoon een regeling aan bij de ECB.

 3. Cor

  november 12, 2011 at 10:35pm

  Kunnen ze dan geen Gelders Steunfonds oprichten? Gewoon met een hefboom, en met versterking van het kernkapitaal en met banken die een vrijwillige bijdrage doen door middel van een extra afschrijving op de schuld? Of zoiets?
  Want dan komt het allemaal vanzelf goed…

 4. Grietje

  november 13, 2011 at 12:35pm

  Uiteindelijk komt het vast wel goed maar het blijft natuurlijk een hele vervelende zaak voor de stad. Je vraagt je weleens af waar dat geld allemaal ‘ verdampt’ zonder dat het ooit een bodem heeft gehad.
  Trouwens, het zou toch troosteloos zijn als ik niet meer langs Apeldoorn naar Arnhem kan…… Griekendoorn. Het zal

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)