Computercrash…..

Een knaap in Otterlo heeft zijn moeder gemolesteerd omdat zijn computer was gecrasht. Een zoon met een computer in huis is dus best gevaarlijk! Wij hebben d’r hier een met een heel computerbedrijf en daar crasht misschien ook wel es wat, maar daar merk ik als moeder weinig van. Daar raakt ie niet over zijn toeren van, want het is zijn vak om zoiets snel te herstellen. Als het niet extern ligt natuurlijk, want dan moppert ie wel eens, maar nooit tegen mij. Die knul in Otterloo heeft zijn moeder geslagen en haar de keel dichtgeknepen, zegt ze. En nou heb ik es zitten overdenken hoe zo’n jongen daar zo toe komen kan.

Hij is 19, dus misschien nog studerend en had voor vandaag een, tot het laatst uitgesteld, werkstuk af moeten hebben. En dan zegt z’n moeder: “Stel het dan ook niet uit tot het laatste ogenblik!” Dat moeten moeders niet doen. Of hij was aan het gamen en had bijna een level bereikt waar hij al weken mee bezig was. Had ie het bijna gehaald en dan crasht z’n computer. Zijn moeder zegt: “Ach jongen, het is maar een spelletje!” Ook zoiets moeten moeders dus niet zeggen. Zo haal je het bloed onder de nagels van zo’n kind vandaan. Er spelen dus heel wat factoren mee in zo’n zaak. In ieder geval heeft ma de politie gebeld, die de knaap heeft opgehaald en ter afkoeling in de cel gezet. Maar ze mogen, vind ik, ook de rol van moeders wel even nagaan, je kunt als ouder heel wat uitlokken natuurlijk.

Ondertussen kan haar zoon zich wijden aan het verlengen van zijn lontje, want computers doen wel vaker raar natuurlijk. Daar moet je ook ’n beetje tegen kunnen. Dat zou hij kunnen doen door bijvoorbeeld lekker te gaan wandelen op de Hoge Veluwe. Daar woont ie vlak bij. Liefst met een leuke vriendin of zo. Hij zou ook ’n keer zijn moeder kunnen meenemen, voor een goed gesprek…….

2 reacties op “Computercrash…..

 1. fien

  maart 6, 2012 at 11:06am

  Ha, ha, ha 19 jaar en met je moeder gaan wandelen. Moet ik ineens aan van Kooten en de Bie denken. Die scene met zijn moeder op de schaatsen.
  En als hij een leuke vriendin had zat hij vast niet zo vaak achter de computer.
  Mag het ook een vriend zijn? Of zijn de Veluwegangers daar een beetje tegen?

 2. els

  maart 6, 2012 at 11:44am

  @fien: Nee, hoor, Veluwegangers zijn zeer ruimdenkend, de meesten dan.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)