Vraag….

Toen we zaterdag even in de muziekwinkel van Gert Nijkamp waren omdat mijn kloris saxofoonrieten nodig had en die hebben ze daar, moest ik er weer even aan denken. Hoe hij in 2007 zomaar op het schoolplein van zijn zoontje, die hij gelukkig net naar binnen had gebracht, werd doodgeschoten. Heel Apeldoorn was geschokt toen.

Ik kende hem, doordat hij wel spullen heeft geleverd aan het revalidatiecentrum waar ik o.a. met muziek bezig was. En of je nou twee setjes gitaarsnaren kwam halen bij ‘m of iets anders kleins, hij behandelde je alsof je een vleugel van ’n ton bij hem kwam kopen. Altijd vriendelijk en goedgemutst. Hij zat toen nog wel in een klein achteraf pandje, een heel verschil met de mooie winkel van later.

Onbegrijpelijk, dat zo’n man moest worden geliquideerd. Waarom? De politie heeft altijd verklaard dat Gert Nijkamp geen crimineel was en dat kan ik ook niet geloven. Maar misschien had ie niet groter moeten groeien. Je weet ’t niet. Als hij in dat achteraf winkeltje was gebleven. Er zit niet altijd muziek in de muziek. Nou ja, ik moest weer even aan ‘m denken zaterdag………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)