Stroomafwaarts……

Als iets is verstopt, is dat heel vervelend. Of dat moet expres zijn, maar dan is het een spelletje en dus leuk. Maar daar gaat het nu niet over. Vrijdag was de afvoer die onder ons huis doorloopt verstopt. Daardoor kwam er regenwater uit een gat dat daar niet voor bedoeld is gezellig ons huis binnen en zette de keuken blank.

Nou was het redelijk schoon water, hadden we het snel in de gaten en was het gelukkig snel opgedweild. Dat was ook beter voor het parket. De regenpijp kon het water niet kwijt en daardoor kwam het naar binnen. We belden onze ‘handige Harry’, die gelukkig tijd had om snel te komen kijken. Hij zaagde de regenpijp door en de volgende dag zette hij er een door ons aangeschafte regenton tussen.

Ik heb altijd al een regenton willen hebben. Omdat ik het zo zonde vond, dat het hemelse water zomaar in het rioool verdween, terwijl je het goed kunt gebruiken. En dat was nu dus geregeld. Dank zij die verstopping, die er ondertussen nog wel zat, ergens in het midden onder het huis.

Daar is een professioneel bedrijf voor gekomen, dat onder druk de hele afvoer tot aan de straat heeft doorgespoeld. En dat was niet voor niks, er zat heel wat troep in. Hoofdbestanddeel: vet. Nou ben ik wel blij, dat wij dat in ieder geval niet in ons lijf hebben gekregen, maar er moest flink gedotterd worden, dat bleek wel. Gelukkig waren de toiletten, de douche en de wastafels niet betrokken bij de verstopping, dus het was allemaal redelijk snel voor elkaar. De man van het ontstoppingsbedrijf zei, dat de afvoer van een huis toch wel zo eens in de vijftien jaar moet worden doorgeblazen en zo lang is het ook minstens wel geleden, dat we ooit een verstopping hadden. In het huis dan.

Nou, dat vind ik niet onredelijk. Ben ik toch in ieder geval tot mijn negentigste onder de pannen…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)