De Majoor…..

Amsterdam moet zich eigenlijk wel schamen, vind ik. Majoor Bosshardt was een onderdeel van de Amsterdamse binnenstad, maar even ’n steegje naar haar noemen is er niet bij. Moeten ze helemaal in Amstelveen met ’n brug aan de gang, zodat ze nog ’n béétje de eer krijgt die haar toekomt.

Ik heb verder niks met godsdienst of zo, maar de majoor vond ik nou zo’n mens, die haar overtuiging ook daadwerkelijk in praktijk bracht. Zoveel van haar soort zijn er niet. Er zijn wel straten vernoemd naar mensen bij wie je dat idee niet hebt.

Ze is trouwens altijd ‘de majoor’ blijven heten, terwijl ze allang een hogere rang had in het Leger. Ze is nu dus al vijf jaar bevorderd tot de heerlijkheid, ook niet slecht. Maar dat met die steeg- of straatvernoeming, áls ze er überhaupt nog iets van meekrijgt daarboven, het zal haar geen móer kunnen schelen, denk ik………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)