Licht uit, spot aan……!

‘k Ga even verslag doen van een heel leuke en bijzondere avond! Onze oudste kleinzoon verlaat namelijk zijn basisschool om die te verruilen voor een middelbare school. Een hele verandering. De keuze van die school is uitgebreid aan de orde geweest. Er zijn heel wat ‘open dagen’ bezocht en uiteindelijk kwam hij uit bij de KSG in Apeldoorn, waar hij het tweetalig onderwijs gaat volgen.

Zijn klas heeft om afscheid te nemen van de school waar ze zoveel jaren, naar ik aanneem overwegend met veel plezier, hebben doorgebracht een musical ingestudeerd, “Hospitaal Abnormaal”. De titel voorspelt al veel humor en dat was ook zo. Er is veel gelachen. Het was een project waar niet alleen voor de kinderen, maar ook voor het onderwijzend personeel en de ouders, die meehielpen, ontzettend veel werk in heeft gezeten. Maar het resultaat wás er dan ook naar. Wat een spetterende show! Tweeëndertig rasartiesten!

Hoewel mijn kleinzoon natuurlijk wel wat foutjes kon noemen, had de enthousiaste zaal, die gevuld was met ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes daar, gezien de staande ovatie, niks van gemerkt. Het zag er allemaal professioneel uit, hoor! Compleet met sponsoring door de plaatselijke middenstand. Een dorp is leuk! We hebben genoten.

Er was een loterij ten bate van de schoolkas en vind ik, als klap op de vuurpijl een heel mooi lied, dat werd gezongen door een moeder samen met ’n ook afscheid nemende leerlinge van groep 8. Prachtige stemmen allebei. Het ging over de slapeloze nacht die beiden hadden de dag voordat het meisje voor het eerst naar de middelbare school zou gaan. De moeder zong over de zorgen die ze zich maakte omdat haar kind naar de “stad” moest, op de fiets nog wel en dan langs allemaal van die gevaarlijke wegen en het meisje zong over haar nieuwe school, het nieuwe leven dat ze samen met haar vriendinnetjes tegemoet ging en hoe benieuwd ze daar naar was. Het was zeer aansprekend en bijna niemand hield het droog. De tissue-business deed goede zaken.

Zoals gezegd: een hele bijzondere avond, die met name de klas van 2012 zich z’n hele leven zal herinneren. En wij ook…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)