Oranjerie…..

‘k Heb een hele grote bos oranje gerbera’s gekocht en er zijn oranje vlaggetjes opgehangen in onze achtertuin. En we vallen eigenlijk nog ’n beetje uit de toon ook, want we zijn de enigen van ons blokje huizen die zich wagen aan uiterlijk vertoon wat betreft het EK.

Die oranje bloemen had ik misschien anders ook wel gekocht, want ik hou wel van de kleur en oranje tompoezen heb ik ook, maar ja, dat doe ik ook met Koninginnedag. Dus helemaal zuiver op de voetbalgraat ben ik niet. En anders hadden die vlaggetjes natuurlijk ook wel opzichtig aan de vóórkant van het huis gehangen, nietwaar? Maar het staat wel gezellig en we hebben wat fanatiekelingen in de familie. Ook figuren die zéggen dat ze er geen moer aan vinden, maar ondertussen….

Alleen wil ik er hier een beetje bestendig mooi weer bij! Die stomme buien, al die wind en gistermiddag zelfs onweer. Dat hoort niet. En de voetballers hebben ’t juist heel warm, zegt de weerman. Nou ja, eerst maar eens kijken wat het wordt vanavond. Het bier staat koud en met de hapjes komt ’t ook helemaal voor elkaar.

Die plastic vlaggetjes buiten maken veel lawaai. De tuinvogels trekken zich daar trouwens niet veel van aan. We waren eigenlijk wel bang dat ze van slag zouden raken door al dat gewapper en ons zouden mijden. Maar nee, hoor, die zijn ook voor Oranje………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)