Prioriteiten…….

Vanmiddag was ik er getuige van dat een mevrouw bij de servicebalie van de supermarkt, waar ik stond omdat je er ook je bloemen moet afrekenen, geld tekort kwam om haar sigaretten te betalen. Ze telde al haar muntgeld uit op de toonbank, maar ze kwam niet aan het bedrag dat ze nodig had om haar verslaving te bekostigen.

Omdat ze de boel nogal stond op te houden kwamen er steeds meer mensen bij en ging ze uitleggen hoe ze in deze penibele situatie terecht was gekomen. Haar man was met vrienden vertrokken naar Polen of de Oekraïne, dat kwam er niet helemaal uit, maar het wás het EK in ieder geval, en had haar pinpas in z’n zak. Had haar dus zonder geld achtergelaten.

Ze had wel wat boodschappen kunnen doen, maar die sigaretten konden er dus niet meer af. Ze vroeg de medewerkster of ze wat van die boodschappen terug kon geven en omdat klantvriendelijkheid bij de C1000 hoog in het vaandel staat mocht dat. Ze begon haar spullen uit te stallen. Nou, de Blue Band kon wel terug en de flessen Cola konden ook wel gemist worden. Nee, haar sigaretten niet natuurlijk…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)