Spelletje…….

Waar moet je een weblog mee in stand houden als het hoogtepunt van je dag is dat je naar de kapper bent geweest. Moet ook gebeuren, weet ik wel, maar het is, ondanks dat het vandaag dan een pietsie droger is, koud en géén lente. En dat is niet echt leuk.

En oh ja, d’r is natuurlijk een EK voetbal. Met al die elkaar beconcurrerende prietpraatprogramma’s eromheen. Met Johan Derksen in de hitparade en als zandsculptuur in Scheveningen. Erger moet het vooral met die man toch niet worden, zeg.

Ik wacht op de wedstrijden. Met serieus commentaar. En dan zullen we wel eens zien hoever die oranjehemden komen. Moeten ze mekaar natuurlijk niet in de weg lopen, maar dat moet de bondscoach regelen en die had koorts, zei hij. Ja, verhip, dat hebben d’r wel meer: voetbalkoorts. Niks bijzonders. Het lijkt me trouwens een hele klus, bondscoach zijn. Met al die egootjes.

Voorlopig zie je op de televisie continu ouwe meuk van uit de tijd dat voetbal leuker was. Hoewel ook in zwart-wit er al geduvel was, hoor. Ik hoorde Bob Spaak tenminste heel vaderlijk zeggen: “Jongens, jongens! Dat kán toch niet! Wat een afschuwelijke vertoning, zeg!” toen Coen Moulijn een akkefietje had met een tegenstander. Maar toen was zoiets nog wel iets bijzonders.

Nou, hopelijk blijven ze allemaal heel tijdens het toernooi. Dat moet, want anders wordt de penningmeester van hun club boos. En het is toch maar een spelletje…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)