Vermiljoen…..

We waren gistermiddag in Uddel. Daar vierden vrienden, die ook ooit onze collega’s waren, hun 45-jarige bruiloft. Dat heet ’n vermiljoenen trouwerij. Wist ik niet. Maar dat deden ze bij het Theehuis Uddelermeer en dat is een uitermate leuke en lommerrijke locatie. Vooral dat laatste feit was zeer welkom.Het was er goed toeven, want er werd goed voor ons gezorgd. Ik moet zeggen, dat ik van tevoren best wel had opgezien tegen de voorspelde hitte, maar dat viel door de schaduw van de vele oude bomen dus reuze mee.

We hebben zelfs nog een rondleiding meegelopen, die de pachter van de gebouwen waarin het restaurant is gevestigd en die, naar hij vertelde nog allemaal van de koninklijke familie zijn, ons aanbood. Er is ook nog een boerderij.  De koningin wil  de boel daar helemaal niet verkopen. Om de een of andere reden zijn er aan de plek veel vorstelijke herinneringen verbonden. Prins Hendrik had er nogal wat voetstappen liggen, koningin Wilhelmina reed er rond met haar wagentje ( dat karretje was trouwens ook nog te zien, opgehesen aan de zoldering!) om te schilderen in de prachtige omgeving.

En zelfs Beatrix komt er nog zo eens in de zoveel tijd een paar uur om te werken in een speciale ‘herenkamer’ in die boerderij, waarvan niemand weet hoe die kamer er uitziet. “Wat ze d’r doet? Geen idee”, zei de humorvolle restaurant-eigenaar. Hij vertelde onder andere, dat ie wel heel blij was, dat de zorg voor de enorme rieten daken van de gebouwen niet voor zijn rekening kwam.

Hij nam ons mee naar het Uddelermeer, toonde ons de grafheuvels die er zijn en wees op allerlei interessante historische bijzonderheden. Het was een warm betoog en het koele bier, dat hij daarna aanprees, je blijft horecaondernemer natuurlijk, al zit je er nog zo koninklijk bij, was zeer welkom. Leuk.

De kinders van het bruidspaar hadden natuurlijk ook nog van alles te melden, dat erg leuk was en het lopend buffet (wat is dat toch een rare uitdrukking eigenlijk, want jij loopt en dat buffet staat daar alleen  maar mooi en lekker  te wezen) was erg geslaagd. Zo onderhand zijn we dus zo’n ruim zes uur buiten geweest in een niet Nederlandse temperatuur. ’n Leuke dag om voor uitgenodigd te worden…….

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)