Gat……

Als je ons nu een bezoekje wilt brengen moet je je voorbereiden op een diepgaande ervaring. Voor onze voordeur bevindt zich namelijk een enorm gat in de grond. Studenten van de cursus uitvaarten voor beginners zijn van harte welkom om ons vers gedolven graf te komen bekijken.

Gelukkig is het ’s morgens vroeg al licht, want onze krantenman is een zeer vroege vogel, die ons dagblad zo rond een uur of vijf in de brievenbus pleegt te stoppen. Hij zal er niet in storten en als ie slim is stopt hij de krant nu tussen de kamperfoelie. De post komt dan wel tijdens de werkuren van de mannen van ‘het gat’.

We krijgen nieuwe elektriciteit- en gasleidingen in de straat en vandaar dat gegraaf . Vanwege het IT-bedrijf van onze zoon, dat zich in ons pand bevindt, was er wel wat overleg nodig in verband met het afsluiten van de elektriciteit voor een bepaalde periode. Dat hebben ze allemaal keurig geregeld.

We wonen op een hoek dus dat gat voor de voordeur is verder geen bezwaar. We kunnen er achter nog uit en dat gebeurt gewoon ook altijd al. De voordeur is voor collectanten en ‘chic’ bezoek. ( Nu gaan er een paar mensen heel hard lachen, maar dat mag.)

Alleen moesten we de meterkast uitruimen en ze moeten ook in de gangkast zijn voor het luik van de kruipruimte. Maar ach, dan ruim je weer es op. Zo’n ouwe rol rauhfaser behang is toch papier en mag wel in de blauwe container, hè……..?

1 reactie op “Gat……

  1. Ineke

    augustus 22, 2012 at 12:52pm

    Els, (sorry dat ik u /je) tutoyeer) maar wat ben ik blij dat je er weer bent, ik heb je verhalen echt gemist.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)