Tongbreker……

Weet je wat ze hier in Apeldoorn aan het doen zijn? Ze zijn aan het ontrotonderen. Het is geen nieuwe vloek of zo en ook geen sport. Degene die het woord heeft bedacht is zonder meer een taalkunstenaar. Het valt wel in de sector van ‘de kat die de krullen van de trap krabt’.

Nee, het betekent gewoon, dat rotondes verdwijnen en worden vervangen door verkeerslichten. In veel gevallen is dat weer terug naar hoe het eerst was. Omdat de kringloop toch niet zo goed beviel. Je moet bij een rotonde namelijk zelf beslissen of  iets kan en bij stoplichten wordt dat voor je gedaan.

Nou, mooi bedacht, hoor, dat ontrotonderen. Heel veel fietsers worden daar ook erg blij van.  Ja, het kost het nodige, maar de gemeente zal wel kunnen rondkomen…….

2 reacties op “Tongbreker……

 1. Jenni

  augustus 23, 2012 at 11:31am

  Ik ben er wel blij mee, met dat ontrotondenen. Vooral die dubbele rotondes (met dubbele rijbaan) vind ik een crime….

 2. Cor

  augustus 31, 2012 at 4:26pm

  Aha, het is dus geen ontro-tonderen, maar ont-rotonderen. Ik begreep er al helemaal niets van…
  Ik zou er wel blij van worden als ze dat hier ook zouden gaan doen. Het scheelt een hoop ergernis voor fietsers, maar ook voor automobilisten. Die hebben op sommige rotoendes zes paar ogen nodig…
  Overigens worden de regels voor rotondes aangepast. Nu heb je op sommige rotondes voorrang en op andere weer niet. Hoe zullen we dat gaan noemen… voorrangsregelsegalisatie of zo?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)