Baat…..

Dat er medicijnen zijn, die een mens in de gelegenheid stellen zijn leven te verlengen en in ieder geval te verbeteren, daar mogen we uiteraard donders blij mee zijn. Dat was vroeger wel anders. Maar bij het televisieprogramma “Nieuwsuur” hadden ze van de week een item over niet zinvol medicijngebruik.

Pillen die uit gewoonte worden voorgeschreven en door met name veel oudere mensen dagelijks worden genuttigd. Terwijl niemand  nagaat of  ze eigenlijk wel helpen en of het lichamelijke euvel ook niet op een andere manier kan worden opgelost. Door een gezondere levenswijze bijvoorbeeld of wat extra beweging. Dat schijnt een heleboel pillen (en geld natuurlijk!) te schelen.

Ze hadden als voorbeeld een filmpje opgenomen in een bejaardenhuis waar een paar oudere dames aan een tafel zaten met voor zich hun diverse medicijndozen. Ze zaten te vertellen wat ze dagelijks tot zich moesten nemen. Er werd min of meer tegen elkaar opgeboden, vond ik. Een mevrouw had een 10. Die won.

De namen van de pillen werden nogal verhaspeld en waren voor de meesten niet uit te spreken. Maar ja, niet iedereen is dokter of apotheker. Ik moet zeggen, dat ik altijd even studeer op de namen van mijn drugs om ze nonchalant te kunnen noemen bij arts of apotheker. Je komt naar mijn gevoel dan toch wat slimmer over, nietwaar?

Er werd trouwens in het filmpje niet ingegaan op de uitwerking die de medicijnen hadden of hadden gehad op de dames. Dus over de baat weten we niks. Via “Nieuwsuur” wel over de kosten.

Ik heb van de week ‘bloed laten prikken’  zoals dat heet en de dokter heeft me verteld, dat ik bloedtechnisch prima in elkaar zit . Alleen het natriumgehalte was wat te laag. En dat kon wel eens komen door een bepaald tabletje dat ik inneem. Daar moest ik dus maar mee stoppen. Zie je, ik werk best mee aan de kostenbesparing. Over twee weken moet ik weer even afgetapt worden om te kijken hoe nuttig dat pilletje was. Voorlopig staat dus de baat voorop en dat scheelt al…..

 

2 reacties op “Baat…..

  1. Peter Weehuizen

    september 23, 2012 at 2:54pm

    Let op de kosten van he bloedprikken 😉

  2. Menno Nicolai

    oktober 2, 2012 at 7:34pm

    Ook ik heb in de loop van dit jaar een paar pillen ingeleverd en een paar gehalveerd. Maar de allerduurste slik ik nog steeds, dus ik haal mijn verzekeringspremie er nog dik uit 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)