Vroegtijdige traditie…..

‘k Heb ’n beetje medelijden met mensen die jonge kinderen hebben, want nú al lag dat dikke speelgoedboek van Intertoys op de mat! Zo kun je vast gaan sparen voor al het prijzigs dat er in staat voor als je Sinterklaas op bezoek krijgt. Al dan niet in eigen persoon.

Als je kroost het nog niet ontdekt heeft, omdat je de post tijdig hebt kunnen onderscheppen, is het misschien mogelijk om het voorlopig nog even uit het zicht te houden van de jeugdige kijkers. Want ze worden er doorgaans zeer opgewonden en ook ’n pietsie hebberig van. Dat hebben ze bij Intertoys natuurlijk graag. Een paar maanden zeuren om iets heeft wellicht resultaat. Onze kleinzoons zijn op een leeftijd dat ze weten dat zeuren niet zoveel helpt. Hun ouders zijn doorgewinterd.

Wij hebben in principe geen last meer van zoiets. Onze kinderen hebben best wel belangstelling voor games en zo, maar dergelijke spelletjes betalen ze al jaren zelf gelukkig.  Ze geloven ook helemaal niet in het nut van  Sinterklaas.

De verjaardag van onze kleinzoons, voor wie het vroeger nog wel eens leuk was om in een speelgoedwinkel rond te neuzen, luisteren wij tegenwoordig op met geld of een cadeaucheque. Daar vind ik persoonlijk helemaal niks aan. Gewoon niet leuk. Maar ze zijn er altijd wel blij mee en dat zie je als grootouders natuurlijk wel weer graag. Ach, tijden veranderen en kinderen ook.

De super helpt je trouwens wel om alvast vroegtijdig  sinterklazerig te worden, want al is het pas september, er liggen alweer prominent pepernoten, taai en speculaasbrokken in de schappen. Dat wordt gewoon traditie, zo vroeg.  Ook als ik er niks aan vind…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)