…én de gladiolen……

In Gorinchem houden ze dezer dagen een uitvaartvakbeurs. Dat is een bedrijfstak die zelf nooit zal uitsterven. Maar ja, een beetje innovatie in de uitvoering van een en ander blijft natuurlijk wel zaak om de boel een beetje levendig te houden. En dus hou je een beurs.

Met de slogan ” De dood én de gladiolen” ( die ik best leuk gevonden vind!) komt het Apeldoornse bedrijf DZU dan ook met een nieuwe lijn. Je hebt modelijnen, geurlijnen, buslijnen en ja, een lijn met ecokisten. Het gebruikte hout komt van populieren, die toch al het loodje moesten leggen. Noodzakelijke kapping heet dat.

Ze komen uit Biddinghuizen van een natuurgebied en worden ter verzaging naar Stroe gebracht om in de buitenlucht te drogen. Als dat naar wens is gebeurd maakt DZU er ecokisten van in de lijn die “Wind en Luwte” heet. Mooie naam, zeg nou zelf.

Ze worden daarna bekleed met natuurlijk linnen uit België, zo doe je ook nog wat aan de Europese gedachte. En er komt een kussentje in dat gevuld is met mais. Door de korte afstanden tussen de diverse locaties is er zo min mogelijk Co2-uitstoot.

Nou, wie wil zich nou niet laten bezichtigen in zoveel  milieuvriendelijks. Alleen die mais. Dat vind ik zonde. Daar kan iemand in Afrika een dag van eten met z’n familie. Er kan ook best milieuvriendelijk stro in dat kussen.

Ik wens het bedrijf uit Apeldoorn natuurlijk wel succes met hun nieuwe product. Een mooie manier om aan de lijn te doen…….

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)