‘k Wens u een behouden vaart……

‘k Heb alwéér een reden om struisvogelig mijn kop in het zand te steken om niet te hoeven zien wat voor afschuwelijks mensen uithalen. Je hoort en leest erover en kan maar niet begrijpen wat met name jonge mensen bezielt.

Wat doet een oud mens dan? Die gaat de kerstboom maar optuigen en een schattig kerstdorpje  neerzetten met lieve lichtjes erin en zich erover opwinden, dat die stomme lampjes het in eerste instantie niet doen, maar na het aanbrengen van een nieuwe streng lampjes dan weer wel. Het staat allemaal dan weer leuk, zoals ieder jaar.

En dan maar doen of iedereen in de wereld net zo’n verdomd vredig gevoel heeft of in ieder geval zou moeten hebben. Het is namelijk niet meer bij te houden wat er allemaal mis is. Ik ga dat, geloof ik, ook maar niet meer proberen.

Ik las dat een man in Kootwijkerbroek een oude, zeewaardige reddingsboot in zijn tuin heeft gezet, met water-en voedselvoorraden er in om daar eventueel, want helemaal zeker is ie niet, maar het kán volgens de Mayakalender, op 21 december als de wereld vergaat in te gaan zitten met z’n familie en nog wat meer mensen. Er kunnen d’r 50 in. Hij neemt het zekere voor het onzekere. “Ze verklaarden Noach destijds ook voor gek”, zegt hij, want hij gelooft in z’n Bijbel. (En dan toch die Maya’s, hè?)

Die man stopt zijn hoofd in een boot en niet in het zand, maar waarschijnlijk is het resultaat hetzelfde…..

3 reacties op “‘k Wens u een behouden vaart……

 1. Irene

  december 16, 2012 at 10:05am

  Dat de mens zichzelf voor de gek wil houden is van alle tijden. Het enige nieuwe eraan is dat we tegenwoordig van elke gekke frats onmiddellijk op de hoogte worden gehouden

 2. Els

  december 16, 2012 at 1:43pm

  Ja, als niemand de krant las, tv internet er niet waren dan had je genoeg aan een stadsomroeper. Ik zag er een op tv (!) want ze houden in Deventer elk jaar een Dickens-weekend in december. “Boeren, burgers en buitenlui!” riep die. Maar de boeren en burgers dat gaat nog, maar de ellende is begonnen met die buitenlui!

 3. Verbal Jam

  december 16, 2012 at 11:40pm

  Ik meen me te herinneren dat in de Canterbury Tales een buitengewoon komisch verhaal voorkomt over een man die net zulke voorzorgsmaatregelen nam tegen een voorspelde zondvloed. Hoe het ook zij, wel of geen boot, je eindigt toch als de risee van de buurt. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)