Bad water…..

Mijn zus in Queensland, Australia meldt dat het bij haar ‘eng’ weer is. Zware regenval, dus weer overstroomde wegen. Er worden tornado’s verwacht en ze zei dat haar ramen stonden te trillen in de sponningen. Er staan rond haar huis veel heen en weer zwiepende palmen en ze is aan het bidden dat er niet een op haar autootje valt.  Dat is het enige dat nog buiten staat, want het tuinmeubilair staat tegen het wegwaaien binnen, in haar kamer. Ze woont niet al te ruim dus het is behoorlijk krapjes, zegt ze.

De locale radio, waar al het emergency-nieuws vandaan moet komen is al uitgevallen. Kortom: het is griezelig. Er zijn al doden en vermisten ook. Ze ergert zich trouwens zelf dood aan van die sensatiefiguren die, ondanks de waarschuwingen, tóch de weg op gaan en vervolgens uit gevaarlijke situaties gered moeten worden door de brandweer en andere hulpverleners. Meestal vrijwilligers die dan hun leven moeten wagen. Mijn zus had een afspraak in het ziekenhuis, maar haar dokter moet uit Brisbane komen en dat gaat dus niet door. Het is heftig daar.

Hier zorgt de regen en de hogere temperatuur voor een gestadige verwijdering van de sneeuw. Als de kou dan toch moet verdwijnen kan het eigenlijk niet mooier dan zo.  Jammer voor de schaatsers, die gedacht hadden misschien nog een laatste baantje te trekken vandaag. Als je daar erg teleurgesteld over bent, denk dan maar even aan Australië. Daar is het hollen én stilstaan. Vorige week schreef mijn zus dat ze moest werken bij 50 graden Celsius. Boven nul.

We mailen…..

1 reactie op “Bad water…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)