Dat verdient een……….?

Mijn Australische zus wilde haar vriendin in Zwolle een bloemetje sturen omdat ze zeventig werd. Omdat ik iets dichter bij Zwolle woon dan zij vroeg ze mij of ik dat wilde regelen namens haar. Financieel maken wij dat dan weer onderling in orde.

Onze bloemist is een Fleuropper dus e.e.a. was zo voor elkaar. Zus tevreden. Maar toen kreeg ik een mailtje van haar, dat ze de zoon van de vriendin gesproken had en die vertelde dat zijn vader en moeder helemaal niet thuis waren, maar ter gelegenheid van de mijlpaal-verjaardag op Tenerife zaten. Toen hadden mijn zus en ik natuurlijk wel grote zorgen over dat boeket, dat waarschijnlijk in het vriendinnenportiek stond te bevriezen. Nou ja, niks aan te doen, dachten wij.

Gisteren belde de niet meer jarige vriendin naar mijn zus om haar te bedanken voor het prachtige boeket dat ze gekregen had. Gisteren dus. Toen ze weer thuis was van haar vakantie. Wat was er namelijk gebeurd? Toen de bezorgende bloemist geen gehoor kreeg, ging hij naar de buren, die zeiden, dat de familie met vakantie was! “Geen punt”, zei de man “wanneer zijn ze weer terug? Oké, dan bezorgen we gewoon een vers boeket”.

Hij had de bloemen ook bij de buren kunnen achterlaten en zeggen : “Veel plezier d’r mee”. Had de buurvrouw zelf een nieuw boeketje voor ze kunnen kopen of zo. Ik vind het een schitterende service van die bloemist. Ik ga in ónze bloemenwinkel wel even vragen of ze ook complimenten kunnen bezorgen, want dit verdient eigenlijk een bloemetje. Maar ze hebben vast liever wat anders…….

2 reacties op “Dat verdient een……….?

  1. Irene

    januari 28, 2013 at 8:25pm

    Wat goed. Een bloemist met een hart. Ik denk ook wel dat je ze met een taart meer plezier doet dan met een bloemetje.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)