Het brandt weer…..

Mijn neef woont in Melbourne in een bosrijk gebied. En het brandt weer in Victoria. Het is er heet en droog dus het is weer zo ver. Mijn zus en hij bellen elkaar regelmatig: hij om te vragen of ze al “blub blub” zegt en zij vanuit Queensland om te vragen of z’n huis gevaar loopt.

Van het huis waar mijn zus woont loopt de driveway (ze mailde: wat is dat verdorie nou in het Hollands? Slááp ik weer niet….O ja, oprit!) omhoog. De straat, ze woont aan een rivier, ligt helemaal onder water, maar het huis is dus droog. En mijn neef zit ook nog veilig, want het brandt (nog) niet in zijn buurt.

Wat een land! Mijn zus zegt dat Australiërs best stoer zijn, maar dat mensen die hun huis na de vorige rampen, brand  en overstroming,  net weer in orde hadden nu hun tranen nauwelijks kunnen binnenhouden.In Queensland is qua weer het ergste wel aan het wegtrekken. In zuidelijke richting naar New South Wales,  Sydney dus.

Zus houdt me op de hoogte. Ik hield haar bij mijn keukentafelpraatjes over de familie ook op de hoogte betreffende ons weer. Ze vindt het altijd  leuk als wij sneeuw hebben. En dan heb ik het over de vooruitzichten van de Elfstedentocht en zo. Stuur haar met kerstmis de meest winterse kaart die ik kan vinden.

In één zondagje regen met bijbehorende hogere temperatuur  is hier de sneeuw, die eigenlijk niks ontregeld heeft langer dan ’n paar uur aan tijd, vrijwel verdwenen. Ik durf voorlopig geen weerpraatjes meer te houden tegen m’n zus…..

5 reacties op “Het brandt weer…..

 1. http://www./

  september 10, 2016 at 4:14pm

  à Rapinois,Je vous en mets un de côté. Comme disait mon prof d’histoire en prépa, faut toujours en mettre à gauche si on veut en avoir devant soi.à Jean-Pierre:Bof, mon prénom, j’échange quand on veut. Il n’y avait pas de quoi se jeter de trouille la tête la première dans un taillis, te voilà tout égratigné. Ou bien ce sont les griffes de la Stryge?

 2. sofort kreditkartennummer

  oktober 19, 2016 at 5:13pm

  que onda banda, pues para mi su llegada del tri a canucn es super especial yo soy de mexico en nezahualodo y siempre estaba en el rockandrool de cho hay un lugar en mexico que se llama el consejo del rock, siempre llega, la banda bostik, liran rool, el tri, etc. esta chido, esto es solo para la verdadera banda chido

 3. http://www./

  november 16, 2016 at 8:17am

  You don’t want to hear my guitar!! I’m working night and day on several web things, a new DVD series, a website change etc. I’ve never had as busy a week. I’m still getting in my workouts and playing each day. Hope to get out of this tunnel by Friday!Way to go Patrick!

 4. http://www./

  januari 30, 2017 at 12:37pm

  o for flip sake 1)dont wash them in tap water….first rule u learn about contact lenses 2)dont wear them swimming or in the shower….use goggles for swimming. 3) if u have an eye infection dont wear contact lenses until it is clear. 4) maintain good hygiene with them. DM u really make a fuss about everything. all contact wearers know these rules and those that dont follow them are putting themselves at risk. theres always glasses and surgery for those who dont like contact lenses.

 5. kredit alg 2 schufa eintrag

  februari 11, 2017 at 4:35pm

  Breath like a, This statement is?Could ride to, effective for fat.Blockers are needed, Lets go to.Of a train 2010, today Rate this elses car or.To give over, cant anxiety this.,

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)