Kruk…..

Nou, wat al ’n poosje werd verwacht is vandaag gebeurd: AGOVV is failliet. Al het ge-Timmer heeft niet geholpen. Geen profvoetbal meer in Apeldoorn. De belastingdienst, die met ’n beetje moeite op die steenworp afstand bijna uitzicht had op het stadion van de club, is winnaar van de strijd.

Wat er nu allemaal gaat en moet gebeuren is voor veel mensen, die de club sowieso een goed hart toedragen, nog niet zo erg duidelijk. Veel ontslagen zullen er in ieder geval in de lagere regionen niet hoeven te vallen, want AGOVV is een club met veel trouwe vrijwilligers. En trouwe supporters.

Vanmorgen stond er een foto in de krant van een man die als de wiedeweerga zijn barkruk kwam ophalen uit het sponsorhome.  Niet ’t  spelershome, niet het supportershome, nee het spónsorhome. Hij was bang, dat de belastingdienst ‘m zou inpikken, die kruk en zíjn naam stond op de rugleuning. De man was volgens het bijschrift een “clubicoon”. Vandaar dus. De barre kruk werd achter in de Mercedes gelegd en nagekeken door een groepje verslagen supporters. Sterkte,  mannen. Maak er maar een leuke amateurclub van met z’n allen…..

***Ik moet even iets rechtzetten. Gisteren meldde ik dat in de krant stond, dat die “icoon’-meneer zijn kruk uit het sponsorhome had weggehaald. Dat woord ‘sponsorhome’ stoorde me ’n beetje. Maar vandaag was het ineens het ‘spelershome’, waar ie het ding uit had verwijderd. Ze moeten wel wat duidelijker zijn, hoor, die journalisten. Een eenvoudige weblogger neemt alles zomaar aan, want als ’t  in de krant staat is het waar, toch…..?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)