Likes…..

‘k Ben geen actieveling waar het Facebook betreft. Heb wel een account en ik zap wel es langs  familie, vrienden en bekenden, maar verder heb ik er weinig mee. Komt ook door mijn weblog natuurlijk, want als ik wat  te melden heb, en dat is in de regel niet zo wereldschokkend, doe ik dat  hier en nu. Wat moet ik dan nog op Facebook? Dubbelop hoeft niet. Mijn face staat er op en zelfs dat vind ik al meer dan genoeg.

Het heeft ook weinig zin om mij af te luisteren. Dat heeft alleen zin als je bij ons aan tafel zit of op de bank, dat mag ook. Ik ben dus oninteressant en dat bevalt me uitstekend. Ik heb medelijden met al die mensen die zich daar wél zorgen om moeten maken, zoals Angela Merkel bijvoorbeeld, hoewel die toch ervaring zou moeten hebben als ex-Oostduitse.

Nou ja, nog even over die zwartepietendiscussie. Mijn vorige stukje was natuurlijk ironisch, hè, dat snap jel.  Die jongens, die hun bezwaren op Facebook hebben gezet via die Pietitie wat betreft de bemoeienis van de VN met ons Sinterklaasfeest, hebben al twee miljoen ‘likes’. Dat is zo’n duimpie omhoog,  weet je wel. En de mevrouw van de Verenigde Naties die vindt dat we het hele feest moeten afschaffen vanwege racisme, neemt de telefoon niet meer op, las ik in de krant.  Ze is natuurlijk  bang voor ons geworden met al die likes. Mooi zo.

De Apeldoorners die zich met de intocht van Sinterklaas bemoeien laten zich dan ook niet kisten, hoor! Er is alweer een aankomstboot geregeld! Wat zeg ik: een jácht! Daar kunnen niet zoveel Pieten op natuurlijk, maar dat hindert niet. Het is een statement! Hij moest ook onder de Freule-brug door kunnen, dan kun je geen volwassen stoomboot regelen natuurlijk, want dat bruggetje kan niet open of zo. En de burgemeester gaat ook  niet meer zitten afwachten totdat Sint bij hém langskomt op het Raadhuis, maar staat zelf aan de kade als de goedheiligman met z’n assistenten voet aan wal zet, heeft ie beloofd. Kijk, zo hoort het.

Het wordt dit jaar weer een Sinterklaasfeest mét Zwarte Pieten. Wat denken ze wel daar bij die VN.  Ja, het kost wat, maar dan héb je ook wat. Hoewel: de meeste sponsors leveren hun bijdragen niet in geld, maar in natura, las ik. Daar kun je allerlei ondeugends bij denken met al die pieten, maar dat gaat gewoon over de  pepernoten en zo, hoor!

I like it…….!

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)