Opgelost….!

Dat gedoe rond Zwarte Piet is toch eigenlijk heel eenvoudig op te lossen? Je bezuinigt ‘m gewoon weg! Hebben ze hier in Apeldoorn vorig jaar al gedaan met de boot waarmee de goede Sint altijd placht aan te komen via het Apeldoorns Kanaal. Toen kwam hij op z’n paard  ‘ergens vandaan’ aanrijden. En dan: het is gewoon een bezuiniging op kunst en cultuur. Nou, en daar weet iedereen al van, dus da’s niks nieuws.En bezuinigd op personeel wordt er sowieso overal dus dat Sint ’t dan in z’n eentje doet is niks bijzonders. Bovendien heeft ie al een staf.

 Het paard wordt altijd gratis geleverd, elk jaar. Paarden zat hier in de regio, ook witte. Paardenmensen vinden het zelfs een eer om het Sinterklaaspaard te mogen leveren.

Kinderen snappen het trouwens best, hoor, dat ’t Sinterklaasfeest een beetje zuiniger moet. En als je ze zou laten kiezen tussen óf Zwarte Piet erbij óf cadeautjes, nou dan weet ik wel hoe die keuze uitvalt. Dus de economie blijft wel draaien, hoor.

En dan lees je met Sinterklaas, net als met Kerst, toch ’n mooi verhaal voor over hoe het lang geleden misschien wel gegaan zou kunnen zijn…..?

1 reactie op “Opgelost….!

  1. Lidy

    oktober 23, 2013 at 10:03am

    goeie oplossing, zo goedkoop en zover kunnen ‘ze’ met z’n allen nog niet denken!!!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)