Depressie…..

Heb ik niet, hoor! Nee, de Universiteit van Queensland in Australië heeft na onderzoek vastgesteld, dat Nederlanders van alle Europeanen het meest depressief zijn. Maar verdorie, als dat zo is dan komen we  in januari, als we bij mijn zus en haar partner, die in Queensland wonen, op bezoek willen gaan er daar misschien niet eens in, zeg! En we moeten ons bezoekersvisum nog aanvragen dus je weet maar nooit.

Hoewel, ik sprak net mijn overbuurvrouw even, die ietwat depressief vertelde, dat ze een bekeuring had opgelopen in Deventer. Wegens, volgens de politie, onrechtmatig parkeren. Maar liefst negentig euro plus administratiekosten, terwijl ze al vierenhalve euro parkeergeld had betaald ook. Ze was het er niet mee eens, want nergens stond aangegeven hoe of wat dus ze belde eens even met de politie.

Daar vertelden ze haar, dat er als je een Nederlandse stad binnenrijdt altijd een bord staat waarop vermeld staat waar wél en niét geparkeerd mag worden. Ook in Deventer. “Dus dat moet je voordat je verder rijdt eerst lezen?” vroeg ze. Nou, dat was dus de bedoeling. Ik moet eens even gaan zoeken waar precies dat slimme bord staat hier in Apeldoorn.

En hoe hard je eigenlijk mag rijden in dit depressie bevorderende land, daar zijn de geleerden het sowieso nog niet over eens, dacht ik. Mijn zoon zegt: “Gewoon: 130, tenzij anders aangegeven.” Ik vind dat eenvoudig klinken. Eigenlijk te eenvoudig voor een wetsbepaler. Maar voorlopig weet niemand het meer.

Ik was vanmorgen even met hem mee naar Arnhem. Hij nam lekker een alternatieve recreatieroute. Het was zonder meer depressief, somber weer, maar wat staan overal de bomen er (nog) prachtig en kleurig bij! Daar wordt een mens beslist niet depri van. Ach, van zo’n min of meer onterechte bon natuurlijk wel een beetje, maar gelukkig is de buurvrouw verder een heel vrolijk type. Ze zou zo mee kunnen naar Queensland om hun ongelijk te bewijzen…..!

 

 

 

 

 

5 reacties op “Depressie…..

 1. Irene

  november 8, 2013 at 10:30pm

  O leuk, doe mijn geboorteland de groetenen alvast veel voorpret 🙂

 2. Els

  november 9, 2013 at 12:51pm

  @Irene: Niet alleen je geboortelánd, maar ook je geboortstád, toch? We komen midden in de nacht aan dus het kan zijn dat ik er pas de volgende ochtend aan denk, maar da’s niet erg, hè?

 3. Irene

  november 9, 2013 at 7:50pm

  Nee hoor, je mag eerst uitgebreid acckimatiseren in Brisbane 😉

 4. Irene

  november 9, 2013 at 7:52pm

  *dat eenvingerig typen op een tablet valr nog niet mee zoals je ziet*

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)