Sjeik en sjiek…..

In januari gaan we zomaar  naar Australië, zeg!  Mijn jongste zus en haar partner hebben ons uitgenodigd. Het is daar dan hartje zomer dus dat lijkt ons, ondanks dat het dan behoorlijk aan de warme kant kan zijn, wel een leuk gegeven. ” Neem weinig mee”, zegt m’n zus, “want je hebt ’t niet nodig. We hebben airco dus je bent te koelen ook.” Dat is wel lekker, want zo superwarm is eigenlijk niks voor mij, maar ja, zómer….na onze heerlijke zomer hier ga je d’r wel aan wennen natuurlijk.

Mijn zus en haar vriend verheugen zich erg op onze komst en dat is leuk. Ik heb zelf nu nog geen reiskriebels, hoor, maar het is natuurlijk wel al een hele tijd geleden dat we zo’n verre reis maakten. Zus is een ervaren luchtreizigster en ervaren zijn wij zeker niet.

’n  Tripje naar Londen gedaan met de familie toen we dertig jaar getrouwd waren en als 12-jarige ben ik ooit met mijn vader en mijn oudste  broer naar vliegveld Beek bij Maastricht gevlogen, een hele belevenis,  waarna we op de fiets in een week weer terug zijn gereden naar woonplaats Amsterdam. Nou, en dát vond ik al een wereldreis! We zijn ook al eens naar Sydney gevlogen toen mijn zus daar nog woonde( ze woont nu in Queensland), maar dat is alweer 10 jaar geleden.

Maar mijn bereisde zus torpedeert ons nu alvast met allerlei informatie en goede raad en dat is grappig en leuk. We vliegen over Dubai, waar we zo’n ruim twee uur  moeten wachten voordat we verder gaan naar Brisbane. Over dat vliegveld in Dubai zegt ze, dat het er allemaal goud is wat er blinkt. Je ziet veel mannen in witte gewaden, waarvan zij denkt dat het wel sjeiks zullen zijn, heel wat sjieke, rijke, westers geklede dames en heren, maar gelukkig ook gewone overstappers zoals wij.

Wij volgen het programma van die bal Jort Kelder “Hoe heurt het eigenlijk ?” dus hoe sjiekte er uitziet, nou, dat weten we ondertussen wel.  Je hoort op dat vliegveld van Dubai veel verschillende en onbekende talen natuurlijk, zegt m’n zus, maar ook  “Hénk! Koop dat nou niet hier! Dat is thuis veel goedkoper!” Want ze zitten echt overal, hoor, die Hollanders…..!

 

 

2 reacties op “Sjeik en sjiek…..

  1. Irene

    november 11, 2013 at 8:36pm

    Ik vind dat wel een wereldreis hoor, met het vliegtuig naar Beek en met de fiets weer terug. Misschien ben jij wel de enige in Nederland die dat ooit gedaan heeft. Hoe kwam je trouwens aan die fietsen, had je die ook op het vliegtuig gezet? Vergeleken daarbij is Apeldoorn – Brisbane via Dubai toch een peuleschil?

  2. Els

    november 12, 2013 at 1:33am

    Onze fietsen hadden de helft van de wereldreis al per trein naar Maastricht gemaakt. Die hoefden we alleen maar even bij het station op te halen. Maar ja, toen wilden ze per se weer naar Amsterdam…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)