Knopen…..

Het zou morgen een fluitje van een cent moeten zijn dat stemmen voor het Europees Parlement. We zijn per slot van rekening net in Brussel geweest om de hele business daar te bekijken en ons te laten voorlichten, maar het is evengoed een moeilijk karwei. Dat komt ook doordat naar verwachting onze partij behoorlijk zal kelderen. En alternatieven zie ik niet. Dus we gaan er maar voor.

Met name nummer 11 van onze kandidatenlijst, Sander Terphuis, lijkt me een plaats waard. Ik ken hem, want ik heb ‘m nog knopen aan leren zetten. Hij heeft namelijk visueel nogal wat problemen en heeft alweer jaren geleden in Apeldoorn een revalidatieprogramma gevolgd bij het centrum waar ik werkte. Daar hoorden allerlei zelfredzaamheidsactiviteiten bij en vandaar dus o.a. die knopen. We zijn met nog wel meer dingen bezig geweest, maar die is ie vast al vergeten of hij heeft ze zich eigen gemaakt, want dat is het doel waarnaar wij streven als revalidatiemedewerkers. Bovendien zet waarschijnlijk allang iemand anders de knopen aan z’n overhemd.

Sander is een bijzondere man, dat moet vermeld. Hij heet eigenlijk Ahmad Queleich Khany, zo kende ik hem ook,  en komt uit Iran. Hij deed in 1990 als worstelaar in Assen mee aan de Wereldspelen voor Gehandicapten en vroeg  politiek asiel aan. Hij werd in 1995 genaturaliseerd en wilde toen ook een Nederlandse naam. En omdat ‘Terphuis’ als achternaam niet bestond en typisch Nederlands/ Fries klonk, koos hij daarvoor.

Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarna in diverse functies als jurist voor de overheid gewerkt. Hij stond in 2010 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer. Ook was hij landelijk voorzitter van de NVBS, die de belangen van blinden en slechtzienden in Nederland behartigt. Kortom: een slim persoon, die van wanten weet, vooral als het om minderheden gaat .

Zo’n iemand kun je wel gebruiken in Europa. Hij heeft zelf zo het een en ander meegemaakt, zich daar bovenuit gewerkt, een worstelaar. En dat van die knopen van mij werkt misschien ook nog wel door, want die kun je ook doorhakken! Ga maar even stemmen morgen…..

.....nummer 11.....

…..nummer 11…..

 

2 reacties op “Knopen…..

  1. Jenni

    mei 23, 2014 at 5:12pm

    Ach wat jammer dat ik dit nu net een dag te laat lees 🙁

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)