Ligplaats…..

Dit was dan weer ons jaarlijkse weekje Engeland. We waren weer in Cornwall en hoewel de temperatuur prima was, waren er ook buitjes zo nu en dan en zijn we nogal eens ergens binnen geweest. In de kathedraal van Truro bijvoorbeeld. Imposant, anders noemen ze je ook geen kathedraal natuurlijk. Maar we kwamen ook een heel oud kerkje tegen in Lansallos, een plaatsnaam die eigenlijk helemaal niet zo Engels klinkt.

Die kerk was uit de 15e eeuw en er was een gedeelte zelfs nog ouder. Ik ben altijd een beetje onder de indruk in zo’n gebouw. Dat heeft nou niet direct een religieuze reden of zo, maar meer omdat de sfeer van de geschiedenis er nog hangt. Dan denk ik aan al de mensen die al die honderden jaren in de eeuwenoude met houtsnijwerk versierde kerkbanken hebben gezeten. Al dan niet bang voor de toorn van de Almachtige of van zijn aardse woordvoerder op de ook schitterend bewerkte preekstoel.

En Engelsen hebben de gewoonte om dingen nogal eens te laten zoals ze zijn. Een oud kerkhof bijvoorbeeld, zoals dat ook rond dit kerkje aanwezig is, zou je best wel eens ’n beetje kunnen fatsoeneren, maar eigenlijk vind ik het wel mooi, van die scheefgezakte zerken, met jaartallen erop van honderden jaren geleden, waarop de namen van wie d’r onder liggen nog nauwelijks leesbaar zijn. Daar word je stil van.

In de kerk zelf lagen er trouwens ook nogal wat begraven, maar dat waren meer de mensen die in wat chiquere omstandigheden de geest hadden gegeven. Met mooi gebeitelde letters op hun grafzerk, die geen last heeft gehad van de weersomstandigheden. En waar je dan gewoon overheen loopt en dat vind ik dan weer wat oneerbiedig, maar ja, je wilt toch ook weer ’n keer naar buiten.

Nou, zulke dingen dus. We hebben ook mooi weer gehad en het gezellige huisje, dat we vorig jaar ook hadden en dat op zo’n schitterende locatie staat, was weer perfect. Er is ook wifi, hoor,  want de eigenaar is een man, die met z’n tijd meegaat, maar er is ook rust en stilte met alleen de vogels en het riviertje, dat  langs ruist. ’n Heerlijk weekje en tja, zó maar om…..

...daar lig je dan.....

…daar lig je dan…..

.....onder de groene zoden kun je dit niet noemen natuurlijk......

…..onder de groene zoden kun je dit niet noemen natuurlijk……

.....bermpje,hè....?

…..bermpje,hè….?

 

2 reacties op “Ligplaats…..

  1. Paul

    juni 11, 2014 at 10:57pm

    Een week is inderdaad zó om, maar zijn jullie net heel lang in Australië geweest? Lekker luxe leventje zo hoor! Geniet ervan.

  2. Els

    juni 12, 2014 at 12:19am

    Toegegeven, Paul, het is dit jaar wel extra qua vakantie, maar nu gingen we met een zoon, die een eigen bedrijf heeft en anders gewoon aan het werk zou blijven. Het is dus gewoon ouderlijke zorg, ha, ha! En leuk natuurlijk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)