Oranje…..

Om te zeggen dat het oranjegevoel eraf spat hier in Apeldoorn is wat overdreven, tenminste ik vind het hier in de buurt nogal matig, maar wij kochten van de week bij de Marskramer 20 meter vlaggetjes aan een touwtje à 59 cent per 10 meter. Dus dat we er erg duur aan geknutseld hebben, nou nee. Maar die twintig meter wappert ondertussen wel vrolijk, dus het lijkt hier wel wat qua medeleven.

We hadden het er over hoe het komt, dat het minder leeft bij de meeste mensen of dat ’t aan ons ligt dat we dat denken. Is het te verweg? Nou ja, Zuid-Afrika was ook niet bepaald naast de deur. Is er sociaal gezien teveel aan de hand daar? Alsof dat in Zuid-Afrika niet was, zeg. Maar het schijnt ook dat er gewoon niet zoveel vertrouwen is wat betreft de goeie afloop.

Gedoe over Van Gaal, gedoe over Blatter, veel rust is er niet in de voetbalwereld. Tussen de eerste en de tweede helft van de wedstrijd, maar dan heb je ’t wel gehad. Nou ja, maar niet al te pessimistisch zijn. Iedereen heeft een mening over de opstelling en het systeem, maar je kunt er van uitgaan dat die jongens hun best zullen doen. Dus we gaan lekker kijken straks en zien wel hoe of wat.

En wat is hockey leuk, hè? En dat in een voetbalstadion…..

..... verschil en niet alleen in tijd.....

….. verschil en niet alleen in tijd…..

 

1 reactie op “Oranje…..

  1. Sandra

    juni 15, 2014 at 12:38pm

    Nou ja, de tijden van de wedstrijden spelen ook niet erg mee. Gelukkig speelt Nederland niet midden in de nacht, maar 4 jaar geleden zaten ze soms zelfs op school te kijken (en ik met mijn baas op het werk, er kwamen toch geen klanten). Nu hoop ik stiekem toch een beetje dat ze de halve finale niet halen, want dan hebben we het dilemma of de kinderen op een doordeweekse avond tot 12 uur mogen kijken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)