Lachen is gezond…..

Een Turkse politicus vindt, dat vrouwen in het openbaar niet dienen te lachen. Dat verloedert de zeden. Dat zou zelfs in de Koran staan, zegt ie. Maar wat is er nou leuker dan een vrolijke vrouw? Die heeft ’t dus naar haar zin en daar is op zich niks verkeerd aan.

Maar nou heb je wel lachjes in soorten. Lachjes waar vrouwen heel subtiele dingen mee kunnen doen, waar mannen niet zo goed tegen kunnen. Ga maar na. Een man zit iets te beweren ( in ’t openbaar, hè) en zijn vrouw schiet in de lach. Dat is desastreus.  En misschien ook niet zo aardig van die vrouw, maar dat heeft vast een reden. Meewarig glimlachen , iets geraffineerder, valt in dezelfde categorie.

Samen met andere vrouwen, moeders, dochters, vriendinnen of zo, kan ze gieren, gniffelen of de slappe lach krijgen. Daar snappen mannen veelal ook helemaal niks van. Ze zegt ook wel eens, dat ze zich doodlacht om iets, maar dat doet ze nooit echt.

In ieder geval heeft die Turkse politieke man er last van als vrouwen lachen. Bang dat ie uitgelachen wordt misschien. Weet je, zo’n burqa is eigenlijk ’n geweldig leuk ding voor een vrouw met humor….. 🙂

.....je ziet 't niet zo, maar dit is een stand-up comedian.....

…..je ziet ’t niet zo, maar dit is een stand-up comedian…..

4 reacties op “Lachen is gezond…..

 1. Arnoud

  juli 30, 2014 at 11:35am

  Wat bestaan er toch kansloze mensen. Het resultaat is nu dat hij door de hele wereld wordt uitgelachen, zijn eigen vrouw voorop (als hij die überhaupt heeft).

 2. Wieneke

  juli 30, 2014 at 2:22pm

  Mijn eerste reactie was naar Turkije te reizen om de vent een enorme schop onder zijn achterlijke kont te geven. Maar bij nader inzien is lachen om zo’n treurige sneumans toch een beter idee.

 3. Menno Nicolai

  augustus 1, 2014 at 3:36pm

  Als mijn vrouw vrouw lacht word ik vanzelf vrolijk. Vooral als ze lacht om mijn grapjes. Ja, dat gebeurt nog steeds met enige regelmaat 🙂 Merkwaardig dat een Turkse vice-premier dergelijke uitspraken doet. Volgens mij is dat niet bevorderlijk voor de kansen van Turkije voor toetredeing tot de Europese Unie.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)