Kunstmatige intelligentie…..

Is het vreemd, dat ik als kleindochter van een kunstschilder, niet zoveel met kunst heb? Waarschijnlijk wel, volgens kenners, maar ik kan er niks aan doen. Sommige kunstuitingen vind ik zo raar. Zoals dat pindakaastapijt laatst, dan denk ik alleen maar: wat zonde van de pindakaas. Of, ik noem maar wat: iemand last allemaal ouwe ijzerrommel aan elkaar en zet dat ergens neer als kunstwerk. Er zullen echt wel gedachten achter zitten, maar dat zég ik: ik heb niks met kunst die me moet worden uitgelegd.

Zo is er in Apeldoorn een “Silent Sky Project”. Ik vind het allesbehalve stil in de lucht. Kunstenaar Rob Sweere vindt de aarde een grote uitkijktoren en dan zou je dat volgens mij zelf wel kunnen zien. Maar op 9 oktober a.s. om half een ’s middags vraagt hij iedereen om op z’n rug op het Marktplein te komen liggen (matje en deken meebrengen, ’t is wel oktober, mensen!) en naar de hemel te gaan staren. Je moet je aanmelden om mee te doen, maar verder mag je gratis staren. Hij maakt er dan een foto van. En bij slecht weer gaat het niet door. Dat vind ik dan weer slapjes eigenlijk, maar ja, het is kunst en geen sport.

De kunstenaar heeft al 61 keer in 24 landen op 5 continenten mensen horizontaal gekregen op een openbare plek. Er zijn kunstzinnige mensen genoeg in Apeldoorn dus hier zal hem dat ook wel lukken. Ik meld me maar niet aan, want ik heb daarna waarschijnlijk nog stijvere botten dan ik nu soms al heb. En weet je: ik heb tóch niks met kunst…..

.....kunstkenner! Hij kijkt naar de hemel.....

…..kunstkenner! Hij kijkt naar de hemel…..

2 reacties op “Kunstmatige intelligentie…..

  1. Paul

    september 27, 2014 at 9:57am

    Ik vind het een grappig project, levert vast leuke foto’s op. Maar er is een hoop zinloze kunst, zoals Tinkerbell die van haar kat een tas heeft gemaakt. Waarom vinden we dat kunst? Het is in mijn ogen dierenmishandeling (ja, ze heeft ‘m zelf daarvoor omgelegd).

  2. els

    oktober 15, 2014 at 4:11pm

    Ik weet niet wie Tinkerbell is ( ja, die van Peter Pan ken ik, maar die zal wel ’t wel niet zijn, hè?) maar deze vrouw heeft een hersenkronkel die de verkeerd is gemonteerd. Alleen al het feit dat je op zo’n idee komt bewijst dat je niet helemaal in orde bent. Afschuwelijk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)