Herstellingsteken…..

Zo, na eventjes wat ziek zijn is het nu wel weer over. Nadat ik een antibioticakuurtje heb weggewerkt, moet ik alleen een dezer dagen nog even langs de huisarts om te laten horen dat mijn longen niet meer piepen en kraken en dan heb ik het wel weer gehad. Ze zeggen dat je je longen uit je lijf kunt hoesten. Ik heb het uitgebreid geprobeerd, hoor, maar ze zitten er nog. Het was vervelend, maar nu is het klaar. Ik moet nog wat minder futloos worden, maar als de zon schijnt, zoals vandaag van tijd tot tijd, komt dat ook wel in orde.

Vorig jaar oktober schreef ik over ’n gratis minibibliotheek hier in Apeldoorn, die iemand op de Bosweg voor zijn tuin had gezet. Leuk initiatief. Boeken lenen en boeken die je zelf over hebt er in zetten voor iemand anders. Die kast brandde toen tot de grond toe af met boeken en al. Iemand had ‘m aangestoken.Vergeleken met Parijs nu een peulenschil natuurlijk, maar toch.

Maar er staat alweer een stevige nieuwe kast vol met aangeleverde boeken overal vandaan. De bibliothecaris liet zich niet kisten, hoewel hij er wel een slot op heeft gemaakt voor als het donker wordt. Maar van zulke berichten, hoe klein ook,  word ik wel blij. Mensen, die zich er niet onder laten schoffelen en niet denken : “Laat dan maar.”

En reken maar, dat iedereen in de buurt nu zijn oren en ogen op steeltjes heeft, want dát is de manier om herhaling van rottigheid te voorkomen. De politie heeft vorig jaar, na de digitale aangifte van de vernieling, niemand kunnen vinden die ze daarvoor verantwoordelijk kon stellen.

De tijd van ‘er gebeurt hier niks’ is overal voorbij…..

.....jammer om argwanend te moeten zijn.....

…..jammer om argwanend te moeten zijn…..

 

2 reacties op “Herstellingsteken…..

 1. Wieneke

  januari 22, 2015 at 11:04am

  Heel goed van die meneer én de buurtbewoners. Je niet laten kisten is hét antwoord aan die eencelligen, die menen dat alles maar stuk moet omdat ze zelf niks kennen en kunnen (behalve dan een lucifer afstrijken).

 2. Grietje

  januari 23, 2015 at 8:42am

  Dat is een goed motto, je niet van de wijs laten schoffelen door vandalisme! Gewoon doorgaan en niet het hoofd buigen. Doe jij ook niet Els…. Beterschap. Je longen uit je lijf hoesten is wel het laatste waar iemand op zit te wachten.

  Laat de lente maar komen toch!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)