Praatjes en plaatjes…..

Gisteren waren mijn kloris en ik 54 jaar getrouwd. Vierenvijftig is geen feestgetal, dus het was een rustige dag. Onze oudste dochter was er even met haar jongens en een lief bloemetje en dat was gezellig. Volgend jaar maken we d’r wel wat meer van. Onze jongste dochter vroeg of ze het op Facebook mocht zetten. En dat heeft ze nog gedaan ook. Nou ja, ze had heel wat reacties en dat gun ik haar van harte.

We hebben nog een fotoalbum bekeken met z’n allen en dat was leuk. Lekker ouderwets, uit een tijd dat ik nog foto’s inplakte met commentaar erbij. Dat was nu wel handig. En mijn dochter riep steeds tegen haar kinderen, die met hun telefoons op de bank zaten, “Jongens, kom eens kijken! Hoe slánk je vader en moeder waren! En hoe leuk jullie waren als baby!” In mijn fotoalbum zitten ook foto’s van mijn ouders als jonge mensen, en bijvoorbeeld de trouwfoto van mijn grootouders en zelfs een van mijn óvergrootmoeder! Mijn dochter fotografeerde die allemaal met haar telefoon. Opgeslagen voor de eeuwigheid, in een cloud of zo. Je gaat er gewoon ruimtelijk van denken, zeg!

Je gaat ook herinneringen ophalen. Over de leuke woorden die de kinderen verzonnen en die in de familie gebleven zijn. Wij hadden vroeger namelijk een brandkast. Sjiek, hè? Zo noemde onze oudste de vierkante gaskachel toen ze vier was. De jongste was op die leeftijd eens ’n keer hevig in de gangkast iets aan het zoeken. Op de vraag wát, antwoordde hij “de wepseklepper”! Een vliegenmepper heet sindsdien natuurlijk bij ons ook zo.

Toen de andere dochter ’n keer zat te badderen bij oma in het lavet ( die had je toen nog, hè, in een ‘modern’ huis, net als de enig echte Bruynzeelkeuken!) en wij vroegen of ze nou nóg niet klaar was, zei ze: “Ik moet nog even mijn “achterhakje” wassen!” Ze hoort ’t nog regelmatig langskomen. Ze is een vrij fanatieke wandelaar en die heeft zo’n woord vast wel eens nodig als ze daar last van heeft.

Elke ouder zal zó woorden kunnen ophalen, verzonnen door hun kroost en dat is leuk. Hou ze er maar in als familiebezit. Ze noemen dat prietpraat, maar dat is het niet, hoor, daar is over nagedacht. Een van onze kleinzonen noemde onze badkamer: de waskamer. Hij had gewoon gelijk: geen bad te bekennen, maar gewassen wordt er wel…..

.....dat soort prietpraat komt alleen in de politiek en in reclames voor.....

…..dat soort prietpraat komt alleen in de politiek en in reclames voor…..

9 reacties op “Praatjes en plaatjes…..

 1. Jenni

  oktober 14, 2015 at 2:49pm

  Ondanks “geen feestgetal” toch alsnog de hartelijke felicitaties!

  • testsieger lebensversicherungen

   november 5, 2016 at 8:05am

   I’d start with an Indian spice rubbed skirt steak and then probably spend months perfecting the perfect pâté. Fabulous fresh yogurt would simply be the icing on the temperature stabilized cake!

  • auto kredit bez jamaca

   februari 9, 2017 at 8:07pm

   The Taliban and Al Queda are fingers of the same hand, and the hand is in Pakistan and Saudi Arabia, they are both part of a larger islamic movement that is funded and organized from abroadchasing after the insurgents themselves is a long thankless processit's like mcarthur pushing to take the war to red china or cutting off the supply lines of the viet cong

  • http://www.mrsampson.com/

   februari 15, 2017 at 6:09pm

   Crista – Thank you for sending me the photo of the picture you have. While the image itself is based on advertising from the early 1900s, the piece you have is a reproduction created much later. The original image never appeared spread across pieces of wood like you have. I have seen your piece on sale and it generally sells for around $15. — Phil

 2. http://www./

  januari 10, 2017 at 10:06am

  This reminds me of that scene from the movie “The American President” when Michael Douglas’s character reminds his opponent that he was the president. Maybe voters need to be reminded that they’re considering voting for someone so stupid that he doesn’t know who’s in charge anywhere. He doesn’t know in his own country and didn’t know abroad. And if reporters dare to ask his people about it, they may tell them to kiss their @$$.

 3. baufinanzierung vergleich

  maart 9, 2017 at 9:55pm

  Olá Laérth, fico contente que tenha conseguido ultrapassar alguns problemas originados pelo stress.As estratégias que apresentou, parecem-me excelentes, é de continuar, principalmente se se sente bem com a sua prática.Abraço Responder30/08/2010

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)