Voedselhulp…..

.....voor mij hoef je niet op safari, ik bén gewoon al de leukste.....

…..voor mij hoef je niet op safari, ik bén gewoon al de leukste…..

Bij het woord voedselhulp denk je meteen aan drommen mensen, die met uitgestrekte handen rond een vrachtwagen van een hulporganisatie staan te dringen, om wat rijst, meel of ander basisvoedsel te bemachtigen. Ik vind zoiets altijd dramatisch om te zien in een nieuwsuitzending of zo.

Dat doen ze hier in Apeldoorn anders. Daar kun je in een winkel van Albert Heijn zogenaamd “op safari”. Komt geen wild beest aan te pas, nee, het is voorlichting door een voedingsdeskundige over hoe je zo gezond mogelijk kunt eten. En het daardoor zo lang mogelijk uithouden op deze aarde natuurlijk.

Men trekt in optocht van schap naar schap de winkel door en krijgt uitleg over E-nummers, vers, diepvries, in glas of in blik verpakt voedsel en wat dat scheelt in de vitamientjes en mineraaltjes. Dat vers het allerbeste voer is en dan van het seizoen vanwege de prijs, spreekt uiteraard vanzelf.

Er is veel belangstelling voor deze voorlichting, want wat weet je d’r helemaal van als je iets koopt en er staat een heel verhaal op pot, blik of pak? Want dat verhaal moet van de overheid en je wordt geacht ervan uit te gaan, dat ’t dan allemaal klopt. Van de week werd bekend dat in de Unox Kip Noodles helemaal geen kip zit. Aroma met ’n kipsmaakje!

Je kunt dus je voedselinname maar het beste ’n beetje eenvoudig houden, zodat je weet wat je naar binnen werkt. Met name mijn zoon, met wie ik vaak de boodschappen doe, is een etikettenlezer. Dat kost tijd en moeite en eigenlijk moet ie “op safari” bij Albert Heijn. Grappig is, dat de man van wie die AH-vestiging is, waar ze die landelijk eerste voedselsafari hebben gehouden, degene is die onze ouwe C1000 hier op ’t pleintje heeft verkocht aan de Jumbo. Goed bezig, hè? Verstand van zaken heeft ie dus ook nog.

Nog een leuk Apeldoorns nieuwtje: de Apenheul is verkozen tot “leukste uitje van Nederland”. De buurtbewoners, die er de drukte van hebben en de auto niet kwijt kunnen zijn er best trots op, hoor.Apetrots eigenlijk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)