Heb je niks beters te doen…..?

.....ja, zo komt er natuurlijk niks terecht van sport, als zelfs de bal meedoet.....

…..ja, zo komt er natuurlijk niks terecht van sport, als zelfs de bal meedoet…..

‘k Heb het idee, dat de wereld echt gek aan het worden is, zeg! Die nieuwe rage om er met z’n allen als ‘bevroren’ bij te gaan staan in die Mannequin Challenge! En dat er dan mensen aan mee doen van wie ik zulke idioterie nooit verwacht zou hebben. Ik zag een foto, waarop zelfs Obama meedeed toen ie ’n prijs aan het uitreiken was. Wel aan een vrouw, die wel van een geintje houdt, Ellen DeGeneres, die ook redelijk gek is (en dus heel beroemd in Amerika) en er waren verder ook nog wel andere beroemdheden bij, las ik, ook Amerikanen dus. Zouden ze daar geen Madame Tussaud-vestiging hebben of zo? Daar kunnen ze je tenminste nog omsmelten als je geen beroemdheid meer bent of anderszins uit de mode.

Wat ik een leuke rage vond, als je dan toch een heleboel mensen tegelijk een plezier wilt doen, is zo’n ‘flashmob”. Vanuit alle hoeken en gaten komen één voor één mensen bij elkaar in een stationshal of een winkelcentrum of zo en voeren met elkaar een muzikaal stuk uit of een geweldig dansnummer. Daar heeft dan niemand van het aanwezige publiek op gerekend en het lijkt me enig om zo verrast te worden. Natuurlijk wordt zoiets dan gefilmd en d’r zal vooraf heel wat gerepeteer en technisch geknutsel aan te pas komen en in hoeverre die voorbereidingen dan in de gaten lopen weet je natuurlijk niet, maar dát vind ik nou wel iets leuks.

Ik heb zo wel es wat gezien van kerstliederen in een flashmob in een groot winkelcentrum en zelfs ergens wel eens iets uit de Messiah van Händel met een groot koor, dat plotseling steeds completer werd en ook op Schiphol hebben ze wel eens iets gedaan. Liep d’r een schoonmaker met z’n karretje voorbij en begon ie ineens te zingen, greep een stewardess en dat ging zo door met allerlei z.g. KLM-ers. Leuk, en zolang je je vliegtuig niet mist heel ludiek. Dat was wel voor al die beveiliging natuurlijk, al een poosje geleden dus. Zou nu niet meer kunnen vanwege directe paniek.

Maar dat met die etalagepoppen-toestand, ik vind ’t helemaal niks. Hoe begint zoiets trouwens? Iets mediterends zit er niet in, naar mijn weten. Zo van: effe rust met z’n allen, even géén agressie. Dan lijkt het me nog wel iets, als die gedachte er achter zit. Dat hoop ik dan. Nou ja, ze doen maar. Ik lig er niet echt wakker van. Als er verder maar weer gewoon gewerkt wordt en neem een kop koffie, zou ik zeggen…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)