Tachtig of zo…..

Sinds gisteren bevind ik mij in mijn persoonlijke tachtiger jaren. Als andere mensen het over de tachtiger jaren hebben bedoelen ze wat anders. Maar deze zijn van mij. Heel veel mensen vinden bijvoorbeeld de muziek uit de tachtiger jaren leuker dan die van tegenwoordig. Dat vind ik eigenlijk ook, maar dat is, omdat ik niks van rappers en dat soort volk snap en daar ook niet al te veel moeite meer voor doe. Ik ben van de ouwe hap en dat vind ik prima.

Maar ik was dus jarig en werd tachtig. Dat klinkt oud en dat is het natuurlijk ook, maar dat went wel. Ik had een gezellige dag met familie, die speciaal voor mij kwam of me anderszins liet weten dat ze aan me dachten, de kinderen, de kleinkinderen, het was leuk en ik ben erg verwend met bloemen en leuke cadeaus.

Wat we nog nooit hadden gedaan was onze Chinees, die ook een catering aan huis bleek te verzorgen, te vragen dat te komen doen. En dat was leuk, zeg! Eigenlijk hadden we in een landhuis moeten wonen met een aparte lounge of zo, want we waren voor ons doen met nogal veel mensen, maar het ging best. Iedereen is goed aan z’n trekken gekomen en vond het gezellig dat we dat zo bedacht hadden. En we hoefden niet af te wassen, rechauds, borden, bestek, servetten waren inbegrepen en alles is alweer opgehaald. Er zat na afloop dan ook een zeer tevreden (80-)jarige op de bank. Het was een erg leuke verjaardag!

Tachtig worden is leuk! Een aanrader…..

.....dat grijs en dat brilletje klopt, maar verder...ach, ik brei niet meer, dat is meer van de tachtiger jaren.....

…..dat grijs en dat brilletje klopt, maar verder…ach, ik brei niet meer, dat is meer van de tachtiger jaren…..

4 reacties op “Tachtig of zo…..

 1. matroos

  december 1, 2016 at 6:20pm

  Van harte gefeliciteerd met je eigen tachtiger jaren en dat iedereen nog lang van je logjes mag genieten zoals ik ook doe.

 2. Wieneke

  december 2, 2016 at 9:27am

  Tachtig is het nieuwe zeventig, hoor. Van harte proficiat en een vrolijk en boeiend nieuw levensjaar gewenst.

 3. Jenni

  december 5, 2016 at 1:02pm

  Alsnog van harte gefeliciteerd! Goed idee van die catering aan huis, klinkt gezellig 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)