KlantVRIENDELIJK…..

Gistermiddag waren we bij de Mediamarkt. Van wat we wilden aanschaffen stond het artikel wel ter bezichtiging in het schap, maar bij de voorraaddozen, die er onder staan zodat je zónder hulp e.e.a. mee kunt nemen naar de kassa, was het niet te vinden.

Het was er erg druk, want alle medewerkers hadden op de rug van hun knalgele shirtje staan dat ze in een ‘gekkenhuis’ werkten. Vanwege kortingen, neem ik aan. Nadat we een poos gewacht hadden totdat zo’n gele gekkenhuismedewerker tijd voor ons had, ons sowieso in de gaten had, liep ik maar eens naar een balie, waar vier van die figuren bij elkaar stonden te praten.

Daarvan maakte één meisje (in het rood) zich los, kwam naar me toe en zei op een idióót overdreven luide toon: “Mevrouw, waar kan ik u op deze strálende vrijdagmiddag mee van dienst zijn?” Misschien leren ze op die manier te praten tegen oudere klanten of zo. ” Nou, We willen graag even geholpen worden bij de dab-radio’s”, zei ik, iets minder stralend. “Oh, daar heb ik geen verstand van.” zei ze. “Dan moet u bij een collega zijn. Ik ben van de mobiele telefoons.” Vandaar dat rood. Weet dat maar eens als klant. En ze liep meteen weg. Terug naar de mobieltjes.

Vanwege die gekkenhuisprijzen kochten veel mensen televisies en zo en ja, dan voer je lange gesprekken met zo’n medewerker die er verstand van heeft, dat snap ik ook wel. Het blijven dure dingen. Nou ja, het door ons gewenste veel minder prijzige dab-radiootje waar we verder geen informatie over nodig hadden, wás er, nadat een in de kraag gevatte geelshirt in de computer gekeken had, niet meer. Kon wel besteld worden, maar dat kon wel even duren. Cool Blue had ‘m ook. Morgen in huis…..

.....er kan tegen mij heel gewóón gepraat worden, hoor.....

…..er kan tegen mij heel gewóón gepraat worden, hoor…..

2 reacties op “KlantVRIENDELIJK…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)