Onbenut…..

‘k Moest wel een beetje lachen om het bericht, dat er heel veel mensen zijn, die niet weten wat hun auto allemaal in zich heeft en kán! Ik rijd geen auto meer, maar dat had ik ook. Maar dan meer omdat ik het onnodig vond of liever gezegd van mening was, dat ík het niet nodig had. Terwijl veel van wat er nu op en aan een moderne auto zit de veiligheid van chauffeur, inzittenden en medeweggebruikers verhoogt. En dat is beslist niet verkeerd natuurlijk.

Wat me ook verbaast was, dat ook veel mánnen er geen idee van hebben als ze er naar gevraagd worden. Er zijn nog veel vrouwen van het type ‘vier wielen en een stuur’, lang niet allemaal, hoor, ik wil geen herrie in de tent. Maar zelfs mijn blinde kloris weet alles van onze auto, want dat interesseert hem. En dát zal het zijn. Interesse in moderne technieken. Heb ik dus onvoldoende.

Het is een beetje over, geloof ik, maar in mijn tijd bij het Loo Erf kwamen er veel elektronische orgels in omloop. Wij hadden op het revalidatiecentrum voor volwassen blinden en slechtzienden, waar ik werkte en ook wat muziekles gaf, veel mensen die graag op zo’n orgel wilden leren spelen. Er werden er dus een paar aangeschaft en ik heb er zelf toen ook veel op moeten spelen, hoewel ik een piano nog steeds meer mijn ding vind. Maar toetsen zijn toetsen dus er werd veel elektronisch ge-orgeld. En dan klonk het al gauw aardig.

Wat dan vaak gebeurde was, dat de mensen in hun enthousiasme thuis een orgel gingen aanschaffen. Meestal niet zo’n eenvoudige waarop ze het bij ons leerden, maar apparaten waar van alles op en aan zat en waar ik dus onvoldoende verstand van had, zóveel knoppen en schuiven zaten er op en aan. De orgelliefhebbers moesten dus in hun eigen omgeving op zoek naar een leraar, onze ‘muziekafdeling’ had een aanzet gegeven voor een misschien leuke hobby, maar óf dat was na dat dure orgel financieel niet direct een optie of de mogelijkheden van het instrument werden gewoon niet benut. Teveel elektronica. Helemaal voor iemand die niet of slecht ziet.

In een auto zit ook veel elektronica. Wie d’r veel verstand van heeft vind ik een held en heeft mijn zegen, maar ik hoef er gelukkig niks meer mee. Maar….. die navigatie, die handige radiozenders, het handsfree telefoneren, die lekkere verwarming, de airco, dat de auto vanzelf afslaat en weer start in geval je moet wachten voor de spoorbomen, dat je niet achteruit kachelt als je tegen een helling op moet stilstaan, dat je, als je dat wilt, ‘m zelf kan laten inparkeren, okay, da’s toch allemaal wel héél aardig bedacht, hoor, vindt deze bijrijder…..

.....en ziet hoe iedereen door rood rijdt en geen richting aangeeft.....Autorijden?Mij niet meer gezien.....!

…..en ziet hoe iedereen door rood rijdt en geen richting aangeeft…..Autorijden?Mij niet meer gezien…..!

2 reacties op “Onbenut…..

  1. Irene

    november 3, 2017 at 9:58am

    Voor iemand die zegt dat ze er geen verstand van heeft, weet je er behoorlijk veel van 😉

  2. Els

    november 3, 2017 at 12:47pm

    Ach, ik let wel op als bijrijder, maar zonder verstand natuurlijk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)