Back in time…..

‘k Las bij Stroomopwaarts dat hij zich afvraagt hoe mensen aan geld moeten komen voor hun levensonderhoud (en hobby’s, waar ze dan alle tijd voor zullen hebben!) als robots in de toekomst al hun werk zullen gaan overnemen. Dat gebeurt nu natuurlijk in fabrieken en werkplaatsen al en op de kantoren hebben computers al menige werknemer z’n baan gekost. Deze journalist-logger denkt dat de mens weer zal moeten gaan jagen en z’n eten zelf in de natuur zal moeten gaan opzoeken. En moet hopen dat ie niks opeet dat giftig is.

Om vast in de stemming te komen volgen wij via BBC2 in de namiddag het programma Wartime Farm. (Het staat ook op YouTube.) Dan zie je hoe inventief die Engelsen bezig waren toen. Helemaal toen er in de oorlog echt niks meer te krijgen was gebruikten ze van alles aan plant en dier, dat tot dan toe tijdens wandelingen werd vertrapt of in geval van het dier veilig was en alleen om naar te kijken. Het liedje “Run, rabit, run rabit, run, run, run!”stamt uit die tijd! Het is een typisch Engelse documentaire, waar je met verbazing naar kijkt, maar waar je dus veel van kunt leren voor de tijd dat Stroomopwaarts gelijk krijgt met zijn toekomstbeeld.

.....er waren er gelukkig veel, want dat gaat snel bij konijnen.....

…..er waren er gelukkig veel, want dat gaat snel bij konijnen…..

Wat die robots betreft: er zijn er ook wel, las ik, waarmee je een wat persoonlijker band kunt opbouwen. Hij helpt je n.l. om min of meer onbezorgd in slaap te vallen als je daar problemen mee hebt. Dat doet ie door een zacht bromgeluid te maken en, net echt, met je mee te ademen, in en uit. Hij is wel klein, hoor, heeft geen armen en benen, dat is dan misschien wel weer jammer. Meer babyformaat. Of teddyberenformaat. Die is trouwens goedkoper, want de robot kost tussen de vier-en vijfhonderd euro. En hij kan niet eens stofzuigen…..

.....'t Is maar net wat het beste helpt: een slaaprobot, een teddybeer of gewoon je man of je vrouw.....

…..’t Is maar net wat het beste helpt: een slaaprobot, een teddybeer of gewoon je man of je vrouw…..

1 reactie op “Back in time…..

  1. Arnoud Hugo

    december 15, 2017 at 9:44pm

    Er zijn ook al robots in ontwikkeling waarmee je een zéér persoonlijke, om niet te zeggen intieme, band kunt opbouwen. En aan de andere kant dus ook weer niet, dat schijnt juist de aantrekkingskracht ervan te zijn. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)