Ze zijn d’r weer…..

.....milieuvriendelijk op de tandem met de pieten, een zwarte en 'n witte.....en dié zit wel weer aan het stuur.....

…..milieuvriendelijk op de tandem met de pieten, een zwarte en ’n witte…..en dié zit wel weer aan het stuur…..

Van de televisie-Sinterklaas kun je zeggen: “Hij is er weer.” Met dat Sinterklaasjournaal d’r bij en zo. Van alle sinten die zich overal in Nederland lokaal opwerpen als zijnde goedheilig kun je er beter gewoon meervoud van maken. En ik dacht ook nog even:” Dokkum…..ze hébben daar al eens ’n goedheilige te grazen genomen.” Maar nee, alles is volgens de berichten deze keer goed gegaan met de intocht. De Friezen hebben de clubs, die wilden komen protesteren tegen de zwarte helpers van de Sint, met succes tegen kunnen houden.

Nou, ik las dat in Zeist tot schrik van de kinderen Sint van z’n paard was gevallen. Kan gebeuren. Hij was weer snel overeind en werd na het mieteren rap weer gemijterd. Als Sint kun je niet zonder dat onhandige hoofdbedeksel.

Ik wens trouwens ouders, Sinten, Pieten (wit, roetbesmeurd, zwart of weet-ik-veel-wat-voor-kleur) juffen, meesters, kinderdagverblijven en iedereen die het feest van Sinterklaas nog min of meer traditioneel viert, een paar vooral gezellige weken bij het begeleiden van al die moderne kinderen, al dan niet gelovend in het verhaal van Sinterklaas. Maar waar zoveel plezier aan te beleven is als je het een beetje leuk brengt.

En dan geen dreigementen van “Ik vertel het aan Sinterklaas, hoor, als je nu niet gaat slapen!”, ook geen megacadeau’s, waardoor verschillen in bestedingsmogelijkheden zo naar gaan opvallen, en veel zingen met de koters en natuurlijk warme chocolademelk. En ach, al die pepernoten of ’n chocolademuis zo nu en dan, met mate kan dat toch best? De aalmoezen van Sint Maarten zijn wel op, toch? Oma verlangt naar een ouderwetse Sinterklaas, maar die zit helaas bij ons niet meer in het systeem! Voor alles in een tijd…..

.....goeie raad is niet duur.....

…..goeie raad is niet duur…..

2 reacties op “Ze zijn d’r weer…..

 1. Maarten Willers

  november 21, 2017 at 4:57pm

  Eens strandde in Dokkum, heel lang geleden
  een zalvende heiligman genaamd Bonifacius;
  die oreerde: minder oorlog en meer gebeden,
  maar kreeg van de Friezen flink op zijn lazarus.
  Dit nu wordt thans juist zorgvuldig vermeden
  met de intocht van goedheiligman Sinterklasius.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)