5 december…..

.....voor alles is een tijd.....

…..voor alles is een tijd…..

“Sinterklaas is j├írig!”, zingt iedereen. Maar op de avond van 5 december, lang geleden, lag ie op sterven! Nog niet dood, want dat was hij pas echt op 6 december. Omdat de RK-kerk de sterfdag van een heilig persoon een feestdag vond, omdat ie dan ten hemel mocht varen, denk ik, vieren de Belgen het Sinterklaasfeest pas op de 6e december. Ik heb ’t allemaal van horen zeggen, hoor, want ik was er niet bij toen. Maar dat cadeautjes geven moest dus nog wel even tijdens z’n leven vonden de Hollanders kennelijk.

Eigenlijk is het ’n beetje een rommelig verhaal, want wie doen het nou goed? De Belgen of wij? Niet dat het me veel uitmaakt, want wij vieren het Sintfeest niet meer. Dat is het leukst met kleine kinderen en die hebben we niet. Wel de kinderen, maar niet klein. En om met Kerst cadeaus te gaan geven dat komt er dan weer niet van. Dat doen ze maar in het buitenland. Iedereen zou geld moeten overhouden dezer dagen wat onze familie betreft. Er zijn net een paar verjaardagen geweest in november dus dat komt allemaal heel mooi uit.

Maar gezellige weken zijn het vanaf nu wel, natuurlijk. Ik hou van kerstgefrutsel in huis en daar zijn we dan vanaf volgend weekend knap druk mee. Kaarsjes en zo, leuk, leuk. Sinterklaas is dood, lang geleden op 6 december gaan hemelen. Jammer maar helaas. Zoals iedereen er een keer aan moet geloven. Laat de kleintjes nog maar even in het sinterklaasverhaal geloven, dat is alleen maar leuk. Wij gaan vanavond klaverjassen, dat vinden wij dan weer leuk…..op 5 december!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)