Woensdag…..

.....wasdag.....

…..wasdag…..

Ja, daar moet je je even van bewust zijn: het is al woensdag! Ach, dáárom zit de wastrommel natuurlijk zo vol. Op zondag was ik (meestal) niet en daar hadden we er maar liefst drie van. Gezellig, hoor! Drie dagen lekker gegeten op diverse locaties. Vorig jaar had onze oudste dochter een stamppotbuffet geregeld en dit jaar een soepenbuffet. Niks kalkoenen (waarvan er in Engeland duizenden in bedorven staat aan hun klanten zijn geleverd door de Tesco! Iedereen moest naar de snackbar. Waar blijft een traditie op die manier?) Hebben wij dus geen last van.

Onze traditie is dat we bij elkaar komen en soep eten. Of stamppot dus. Het was beregezellig. Hoe schrijf je dat nou? BereNgezellig is het bij mij altijd, want ik heb er meer dan vijftig in diverse maten, verdeeld over meerdere kamers. Je merkt daardoor weinig van de overkill. Maar ik ben dus een berenmens. Ik heb er heel wat gemaakt. Maar, zonder dollen, het was leuk om iedereen weer even bij elkaar te hebben. En we kregen allemaal nog een kerstcadeautje ook. Te gek, zo’n kerstman/vrouwtje. Dank je wel!

We hebben de televisie thuis alleen maar even aangehad voor het schaatsen en de Top 2000 natuurlijk. En om te horen dat Joost Karhof was overleden van wie we altijd de Geschiedenisquizz volgden en soms Nieuwsuur. 48 was ie pas. Wie gaat er nou dood op ’n kerstdag? Jammer, hoor. Dan is kerst nooit meer hetzelfde voor zijn familie. Je wordt nooit meer vergeten, dat in ieder geval.

Maar om vrolijk te eindigen: we hadden heel gezellige dagen. Ik ga een ‘woensdags’ wasje draaien en er mét kerstboom nog een prettig weekje van maken. Hopelijk houdt het op met regenen, gaat het sneeuwen of wordt het koud en zonnig. Mag van mij allemaal. En iedereen op ’n laag pitje dezer dagen…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)