Apekool…..

.....mijn imago jeukt 'n beetje.....

…..mijn imago jeukt ’n beetje…..

Soms zijn ‘onderzoeken’ een beetje vreemd en vraag ik me zelfs af waarom ze bekend worden gemaakt. Neem nou het Merkenonderzoek naar Dagattracties. Daarvan stond gisteren in de krant dat de Apenheul in Apeldoorn last heeft van een imagoprobleem. Waar de marketingafdeling van het park wel es wat aan mag gaan doen, want het gaat al jaren achteruit, zeggen ze. Het is er deze zomer wel weer druk.

Alle apen in het park, inclusief de menselijke, trokken dus hun wenkbrauwen op, want uit hun eigen onderzoek blijkt dat het bezoekersaantal stijgt. Die merkentoestand onderzoekt “breed”zeggen ze. Die neemt bijvoorbeeld alle bejaarden ook mee in hun onderzoek. En Apenheul zelf richt zich voornamelijk, helemaal in vakanties, op gezinnen met kinderen met leuke acties speciaal voor jeugdige bezoekers. Ook doet het park aan spreiding van de bezoekers over de dag door te stellen: hoe vroeger je komt des te goedkoper zijn de kaartjes. Zijn de buurtbewoners ook blij mee in verband met parkeerproblemen die er nogal eens zijn.

Bejaarden komen ook vast niet zo vroeg, tenminste als ik mezelf als voorbeeld neem, en die gaan misschien eerst kijken in de tuinen van de buren, Paleis Het Loo. En dan heb je de Julianatoren ook nog. Ook een kinderattractie met een imago. We hebben ze wel, hoor, imago-gevoelige attracties. Maar zijn van die onderzoeken waarschijnlijk duur en ook nog apekool, vind ik dan……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)