Biertje…..?

Tot voor kort was Corona hier in huis de naam van een Mexicaans biermerk, maar dat is inmiddels veranderd. Het is nu de naam van een wereldwijd probleem. En wat moet je d’r mee? Daar houden zoveel mensen zich mee bezig, ook mensen die er veel meer verstand van hebben dan wij.

Dus wat doen wij? We maken ons er maar niet al te druk over, want dat helpt niet. Wat wel helpt is je aan de adviezen houden en voorzichtig zijn. We doen eigenlijk niet zoveel anders dan anders. Gaan alleen even de deur uit voor wat boodschappen en zitten in de zon, als die er is, ik ruim de tuin op als ik er zin in heb. En het huis, want onze hulp heeft haar schouder gebroken, die zagen we dus sowieso een poosje niet. Dat drama is meer voor haar dan voor ons.

In dat kader: onze tuinman, die vandaag zou komen, belde vanmorgen, dat ie na een week vakantie in Zwitserland, in een hotel waar gekookt werd door Italianen, zich nu niet zo lekker voelt. Hij kon nog niet getest, want hij had de bijbehorende temperatuur (nog) niet, maar hij komt dus niet eerder dan dat e.e.a. duidelijk is. Dus prima dat ik nu zelf de tuin opruim, zeg nou zelf. Dat heb ik voelen aankomen.

Kloris is veel thuis, want waar hij voor weg zou moeten is allemaal afgelast. Vergaderingen en zo. We laten soms wat eten bezorgen, want die mensen moeten ook leven na al die sluitingen. De bezorgers hebben handschoentjes aan en zetten de spullen na het aanbellen voor de deur. Dat lijkt dramatisch, maar is gewoon verstandig. Zo blijft het allemaal te doen.

Onze Engelse vakantie staat op losse schroeven, maar onze Cornwallse verhuurder heeft al laten weten, dat we, hoewel hij niet weet wat de werkwijze van zijn bemiddelende organisatie van plan is, met reeds geboekte vakanties, ons reeds betaalde bedrag gewoon terugkrijgen. Zeer symphatiek. Het is voor hem toch ook onzeker hoe zijn zomer verloopt. Jammer, maar ook al wordt het Achtertuinia (Garden-ia) als bestemming, geen koffers hoeven in te pakken heeft ook wel wat. We zien het allemaal wel.

Wij voelen ons zo lekker als de bekende kip en denken en hopen dat zo te houden. Ik wens iedereen hetzelfde. Take care, in de ruimste zin van het woord…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)