De afdeling “Lief”…..

Er gebeurt veel liefs dezer dagen. En toch allemaal door die vermaledijde corona. Ik was van de week dus even bij de apotheek, toen daar een moeder binnenkwam met een paar kleine kinderen. Het jongetje ging meteen naar de speeltafel en het meisje liep met haar mama mee naar de balie.

Ik vertelde al dat ze die hadden afgeschermd van de werkplek van de assistentes met vanaf het plafond aangebracht doorzichtig plastic. Het kleine meisje voelde met haar hand aan het plastic en haar moeder zei, dat ze dat maar niet aan moest raken. Het kind wist al waarom niet, daar was thuis over gepraat.

“Maar mag ik jou dan nog wel aanraken?” vroeg ze ongerust. “Ja, hoor, dat mag.”zei haar mama. “O, gelukkig!” zei het kind en legde haar hoofdje tegen mama’s jas. Mama was helemaal vertederd en legde haar hand op haar dochters hoofd. Dat zag er zó lief uit, deze oma was gewoon een beetje aangedaan! Mooi om te zien.

En gisteren had een buurfamilie een gelukspoppetje met sleutelhanger door de brievenbus gedaan met een kaartje waarop stond ” Even ’n beetje geluk in deze moeilijke tijd!” en dan de naam van de buurfamilie. Dat is lief, hè? Het popje had een gehaakt en versierd klein ‘jurkje’ aan. Het zag er schattig uit. En deze ouwe buurvrouw was alweer ontroerd door deze leuke attentie.

Met veel van dit soort belevenissen komt het wel goed met iedereen. Oplettend, voorzichtig en gezond blijven, daar gaan we voor…..!

2 reacties op “De afdeling “Lief”…..

  1. Jacqueline van Werven-Hendriksen

    april 6, 2020 at 10:30pm

    Graag gedaan hoor! Dikke knuffel Jacqueline😘

  2. Wieneke

    april 7, 2020 at 4:56pm

    Ja, zulke aardige dingetjes zijn gewoon erg leuk. Het zijn kleine gestes, die je toch goed doen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)